Άλμα παραμονής για τη Γουέστ Χαμ χάρη στη γκάφα του Ντε Χέα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε τη νίκη στο Λονδίνο για να εκμεταλλευτεί την αποτυχία της Νιούκαστλ απέναντι στην Άρσεναλ λίγες ώρες νωρίτερα και να σκαρφαλώσει εκείνη στην 3η θέση κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στο νέο Champions League, όμως η Γουέστ Χαμ έπαιζε για τη ζωή της και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχτηκε πιο σημαντικό σε αυτή τη μάχη.

Απόδειξη η επικράτηση των σφυριών με 1-0 με το χρυσό γκολ του Μπενραχμά, με την Γιουνάιτεντ να έχει περισσότερες καθαρές ευκαιρίες στο παιχνίδι αλλά να πληγώνεται από την απίστευτη γκάφα του Νταβίντ Ντε Χέα στο 27' (στο ματς που έγινε ο κίπερ με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία των κόκκινων διαβόλων) και να νιώθει πιο καυτή την ανάσα της 5ης Λίβερπουλ στην κούρσα της τετράδας.

Σημειώνεται πως με το τρίποντο αυτό, οι Λονδρέζοι ξέφυγαν επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, με τον Ντέιβιντ Μόγες να πανηγυρίζει μάλιστα την πρώτη του νίκη στην Premier League απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από την απόλυσή του από αυτήν το 2014.

Η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ μπήκε δυνατά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και ήταν εκείνη που δημιουργούσε ευκαιρίες, όμως οι παίκτες της αδυνατούσαν να βρουν στόχο. Τα σουτ των Φερνάντες (7'), Άντονι (10) και Έρικσεν (15') ήταν επικίνδυνα όμως δεν ανάγκασαν τον Φαμπιάνσκι να επέμβει αφού έφυγαν έξω από την εστία του ενώ στο 17ο λεπτό ο Ράσφορντ έκανε ωραία προσπάθεια όμως είδε τη μπάλα να σταματάει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Από τη στιγμή όμως που δεν εκμεταλλεύτηκε τις δικές της καλές στιγμές, τιμωρήθηκε και μάλιστα σκληρά, μέσα από μία τεράστια γκάφα που είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Νταβίντ Ντε Χέα.

Ο Ισπανός κίπερ συμπλήρωσε 540 ματς με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και έγινε ο τερματοφύλακας των κόκκινων διαβόλων με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου (ξεπέρασε τον Στέπνεϊ που είχε 539) όμως συνδύασε το ρεκόρ του με ένα ασύλληπτο λάθος, πέφτοντας στη δεξιά γωνία του για να σταματήσει ένα συρτό σουτ εκτός περιοχής του Μπενραχμά και χάνοντάς την για να γίνει το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση, όμως αντίθετα είδαν το δοκάρι να τους σταματάει για δεύτερη φορά (η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνσκι από σουτ του Άντονι), με το πρώτο μέρος να βρίσκει τους Λονδρέζους να έχουν λίγες καλές στιγμές αλλά ένα γκολ και τους φιλοξενούμενους να μετρούν διψήφιο αριθμό τελικών αλλά ούτε μία εντός εστίας.

Στο δεύτερο μέρος, η κατάσταση άλλαξε, αφού η Γιουνάιτεντ δεν είχε την σαρωτική υπεροχή του πρώτου μέρους, με την Γουέστ Χαμ να παίζει πιο ανοιχτά ψάχνοντας το δεύτερο γκολ με το οποίο θα "κλειδωνε" το τρίποντο, και τους δύο γκολκίπερ να έχουν μπόλικη δουλειά.

Οι παίκτες του Μόγες έστειλαν δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα με τους Αντόνιο και Σούτσεκ όμως δεν πανηγύρισαν καμία (ο διαιτητής έδειξε επιθετικό φάουλ του Αντόνιο στην πρώτη φάση και ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για τον Σούτσεκ στη δεύτερη) ενώ στον αντίποδα η Γιουνάιτεντ είχε μεν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια (66% κατοχή) αλλά δεν βρήκε πολλές καθαρές ευκαιρίες έχοντας απέναντί της μία άριστα οργανωμένη ομάδα στα μετώπισθεν.

Τις λίγες φορές που οι κόκκινοι διάβολοι βρήκαν ελεύθερο πεδίο, ο Φαμπιάνσκι έλεγε "όχι" με θετικότατες επεμβάσεις, με την Γουέστ Χαμ να αντιστέκεται σθεναρά στην πίεση των φιλοξενουμένω και στα δεκά λεπτά των καθυστερήσεων και να κρατάει μία τεράστια νίκη που την εκτοξεύει στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Κέρερ, Ογκμπόνα, Αγκέρντ, Κρέσγουελ (90' Έμερσον), Ράις, Σούτσεκ, Πακετά (90' Ντάουνς), Μπενραχμά (87' Φορνάλς), Μπόουεν, Αντόνιο (90' Τζόνσον)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα (88' Νταλότ), Λίντελοφ, Σο, Μαλάσια (88' Φρεντ), Καζεμίρο, Έρικσεν (74' Ζάμπιτσερ), Άντονι (74' Σάντσο), Φερνάντες, Ράσφορντ, Βέγκχορστ (57' Μαρσιάλ)

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League