Απολογήθηκε και πάει τελικό ο Μαρτσίνιακ

Όπως όλα δείχνουν ο Σιμόν Μαρτσίνιακ θα είναι κανονικά στον τελικό του Champions League. Η συμμετοχή του όμως δεν ήταν σίγουρη, αφού είχε εμφανιστεί σε ακροδεξιό συνέδριο στην Πολωνία. Μάλιστα είχε βρεθεί στο επίκεντρο καταγγελιών της αντιρατσιστικής ομάδας Never Again. Ο διαιτητής υπήρξε καλεσμένος του Σλαβομίρ Μέντζεν σε εκδήλωση του κόμματος «Konfederacja».

Αυτό είναι ένα κόμμα με ακροδεξιές απόψεις, έχοντας μάλιστα σαν σλόγκαν «Είμαστε εναντίον των Εβραίων, των γκέι, των αμβλώσεων και της φορολογίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις στα social media ο Πολωνός διαιτητής αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να εξηγήσει τι έγινε. Συγκεκριμένα απολογήθηκε στη συγκεκριμένη αντιρατσιστική ομάδα και ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με ακροδεξιά η αντισημιτική οργάνωση.

«Σχετικά με τη σημερινή κάλυψη των Μέσων ενημέρωσης δηλώνω ότι ποτέ δεν υποστήριξα ούτε νομιμοποίησα κανένα πολιτικό κόμμα, οργάνωση ή μεμονωμένο πολιτικό. Αποχωρίζομαι, έντονα και ξεκάθαρα, από κάθε είδους ριζοσπαστικές, ρατσιστικές ή αντισημιτικές απόψεις, δηλώσεις ή ενέργειες», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του.

Για τον λόγο αυτό οι ομάδες αυτές που στην αρχή αντέδρασαν με τον ορισμό του, στη συνέχεια ζήτησαν από την UEFA να μην ανακαλέσει τον ορισμό του. Κάπως έτσι θα σφυρίξει κανονικά τον αγώνα μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι με την Ίντερ στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται πως, ο Σιμόν Μαρτσίνιακ βρέθηκε στο νησί μας την περασμένη εβδομάδα, όπου ήταν άρχοντας στον μεγάλο τελικό κυπέλλου.

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»