cbn celebrity-logo inbusiness-news-logo LOGO-PNG-108

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ψάχνουν αντίδραση και νικηφόρα πρεμιέρα οι «πράσινοι»

Οι «πράσινοι» υποδέχονται απόψε τον ΠΑΟΚ στο «Telekom Center Athens» για την 1η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το νικηφόρο ξεκίνημα και με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει ταξιδέψει στην πρωτεύουσα με στόχο να κάνει την έκπληξη!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη νέα σεζόν, νικώντας την Μπάγερν Μονάχου για την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, όμως τρεις μέρες αργότερα ηττήθηκε με 103-96 στο ΟΑΚΑ από την Μπαρτσελόνα, εμφανίζοντας σημαντικές αδυναμίες, κυρίως στο αμυντικό του παιχνίδι. Σήμερα θα ψάξει αντίδραση μπροστά στον κόσμο του, θέλοντας παράλληλα να δώσει συνέχεια στο εντυπωσιακό νικηφόρο σερί του, αφού δεν είχε ηττηθεί ούτε σε ένα από τα 22 παιχνίδια που έδωσε κατά τη διάρκεια της περσινής regular season του πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά, ο Εργκίν Αταμάν δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λεσόρ, ο οποίος θα παραμείνει εκτός οκτάδας ξένων μέχρι να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Ο Όσμαν αγωνίστηκε κανονικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν, ενώ μένει να μάθουμε ποιους έξι ξένους θα επιλέξει ο προπονητής των «πράσινων» για το σημερινό παιχνίδι.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ, με τον Γιούρι Ζντοβτς πλέον στον πάγκο του και έχοντας κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, θα προσπαθήσει να φύγει νικητής από την έδρα του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά από το 2000! Στα πρώτα επίσημα παιχνίδια του για τη φετινή σεζόν, στα προκριματικά του BCL, οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με 79-67 την Στουντέντσκι, όμως στη συνέχεια ηττήθηκαν με 92-73 από την Μπούρσασπορ και υποβιβάστηκαν στο Europe Cup.

«Θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα εύκολο παιχνίδια, όχι με την έννοια ότι θα πάμε με λευκή πετσέτα. Το αντίθετο μάλιστα. Πάμε εκεί για κερδίσουμε το παιχνίδι, το οποίο όμως το χαρακτηρίζω εύκολο, γιατί δεν χρειάζεται να παρακινήσω επιπλέον τους παίκτες για να βρουν περισσότερα κίνητρα, πέρα από το γεγονός ότι παίζουμε με την καλύτερη ίσως ομάδα στην Ευρώπη», δήλωσε μεταξύ άλλων ενόψει του σημερινού αγώνα ο Ζντοβτς.

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης είναι οι Συμεωνίδης, Κατραχούρας και Αγγελής.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δύο φορές κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να νικά με 100-81 στην έδρα του και με 96-93 στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: sport-fm.gr

;