Εκεί που του αρμόζει: Στην ελίτ της Ευρώπης!

Ήταν ο τελευταίος και ο πιο σημαντικός «τελικός» της Regular Season: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γνώριζε πως η νίκη κόντρα στην αδιάφορη Μπουντούτσνοστ έφερνε πρόκριση στα πλέι-οφ και οι «πράσινοι» έκαναν αυτό που έπρεπε, επικρατώντας της ομάδας από το Μαυροβούνιο με 87-67.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο δεν έπιασε τα αγωνιστικά στάνταρ προηγούμενων αγώνων αλλά δεν χρειάστηκε να... φορτσάρει ιδιαίτερα, αφού κυριάρχησε στα σημεία που έπρεπε. Φανταστική εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη που σημείωσε τριπλ νταμπλ γράφοντας ιστορία, ενώ τρομερές βοήθειες έδωσε ο Τζέιμς Γκιστ και, για ακόμα μία φορά, ο ΝτεΣόν Τόμας.

Τώρα, ο Παναθηναικός ΟΠΑΠ αφήνει πίσω του την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης και με το ισχυρό μομέντουμ των 7 νικών στα οκτώ τελευταία του παιχνίδια ετοιμάζεται να παλέψει με την Ρεάλ για την επιστροφή του σε Final Four και για να ολοκληρώσει ένα μικρό θαύμα!

Η εξέλιξη του αγώνα
1η περίοδος
Μετά από ένα... αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, στο οποίο κυριάρχησε ο γρήγορος ρυθμός και οι χαλαρές άμυνες, o Παναθηναικός ανέβασε στροφές και πήρε προβάδισμα οκτώ πόντων (23-15, 6'). Η Μπουντούτσνοστ πάντως δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να ξεφύγουν και με ένα σερί 6-0 μειώσαν στο καλάθι (23-21) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

2η περίοδος
Η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα είχε βρει ρυθμό, ο Παναθηναικός ΟΠΑΠ δεν έπιασε καλά στάνταρ στην άμυνά του και ο Νόρις Κόουλ βρήκε τον χώρο που ήθελε για να κρατήσει σταθερά την Μπουντούτσνοστ κοντά στο σκορ (34-34, 15'). Οι φωνές του Πιτίνο και η ενέργεια που έβγαλε ο Γκιστ επέτρεψαν στους γηπεδούχους να αποκτήσουν ξανά προβάδισμα οκτώ πόντων (42-34, 17'), ενώ ένα τρίποντο του Τόμας έφερε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (45-34, 19'). Η «πράσινη» άμυνα... δάγκωνε και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +13 (49-36).

3η περίοδος
O ρυθμός έπεσε στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, η αστοχία ήταν κύριο χαρακτηριστικό των επιθέσεων της Μπουντούτσνοστ και οι γηπεδούχοι ανέβασαν την διαφορά στους 17 (58-41, 25'). H εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια και παρά τα σουτ που βρήκαν οι φιλοξενούμενοι, το +10 (66-56) παρέμεινε... σταθερή συνθήκη.

4η περίοδος
Η τέταρτη περίοδος κύλησε σε ρυθμούς Καλάθη! Ο αρχηγός του Παναθηναικού εξαρύρωσε ακόμα μία μαεστρική εμφάνιση με ένα ιστορικό τριπλ νταμπλ που πανηγυρίστηκε έντονα στο ΟΑΚΑ, ενώ την ίδια ώρα κρατούσε την ομάδα του σταθερά μπροστά στο σκορ. Το «τριφύλλι» είχε επιβάλλει τον ρυθμό του και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ, για να φτάσει χωρίς πολύ ιδρώτα στο τελικό 87-67.
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)