Το μπάσκετ απέδωσε δικαιοσύνη: Ο Προμηθέας στον τελικό!

Είναι ένα έπος! Δεν είναι μυθολογία ο Προμηθέας, είναι ιστορία. Αληθινή ιστορία, γραμμένη από τα ίδια τα χέρια των παικτών του. Δεν έχασε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο 5ο ματς. Οχι! Νίκησε ο Προμηθέας, νίκησε η καλύτερη ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς και η ομάδα που είχε πλάνο και στρατηγική. Κάτι που δεν είχε η ΑΕΚ!

Το μπάσκετ είναι το πιο δίκαιο άθλημα που υπάρχει. Ο καλύτερος κερδίσει σχεδόν πάντα. Και η μεγαλύτερη ύβρις απέναντι στη δικαιοσύνη του μπάσκετ, θα ήταν από αυτή τη σειρά να περάσει στον τελικό η ΑΕΚ, κι αυτό χάρη σε ένα από τα λιγοστά λάθη που έκαναν οι παίκτες του, όταν στην τελευταία επίθεση της κανονικής περιόδου, οι παίκτες του αμέλησαν να κάνουν φάουλ μετά το επιθετικό ριμπάουντ της ΑΕΚ στα 10 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα ο Σάκοτα, με ένα τρίποντο προσευχή να στείλει το ματς στην παράταση.

Ακόμα κι εκεί, όμως, η ΑΕΚ, αντί να αποδείξει έστω για πέντε λεπτά ότι είναι ανώτερα, έστω κι αν ο Προμηθέας είχε χάσει τον Χολ, απέτυχε παταγωδώς. Ο Προμηθέας με δύο βολές του Κασελάκη πέρασε με 85-82, ο Σαντ Ρος μείωσε σε 85-84, ο Προμηθέας αστόχησε και στην τελευταία επίθεση τω 9'' δευτερολέπτων η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα περισσότερα από αυτά που έκανε σε όλο το ματς στην επίθεση: Τίποτα! Ο Σαντ Ρος πήγε προς το λέι απ, η μπάλα πέρασε απέναντι και η Μάκης Γιατράς έγραψε το προσωπικό έπος του μέσα από τα πρόσωπα των παικτών του.

Η ΑΕΚ ήταν μία απογοήτευση. Για ακόμα μία φορά! Και τώρα, στους αγώνες για την τρίτη και τέταρτη θέση θα τιμωρηθεί, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε τελικό. Είπαμε όμως, το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα. Και στο ΟΑΚΑ δεν επικράτησε ο Προμηθέας, αλλά η δικαιοσύνη.
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)