Τα βραβεία του ΠΑΣΚ και το Hall of Fame!

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι φετινές βραβεύσεις του Παγκύπριου Σύνδεσμου Καλαθοσφαιριστών για τους καλύτερους και τις καλύτερες της σεζόν 2018-2019. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Μεγάρου στη Λευκωσία.
 
Είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείται ο συγκεκριμένος θεσμός, ο οποίος έχει εμπλουτιστεί με το Hall of Fame, στο οποίο εντάσσονται καλαθοσφαιριστές που έχουν αφήσει εποχή στην Κύπριακή καλαθόσφαιρα.
 
Στους άνδρες βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος καλαθοσφαιριστής της χρονιάς, ο Σάιμον Μιχαήλ του Κεραυνού. Αντίστοιχα στις γυναίκες, το βραβείο κατέληξε και πάλι στην ομάδα του Στροβόλου, με την Σοφία Θεολόγου να το κατακτά.
 
Πρώτος σκόρερ στους άνδρες ήταν ο Στέφανος Ηλιάδης του Απόλλωνα και αντίστοιχα στις γυναίκες η Μπέτυ Ακαθιώτου του ΑΠΟΕΛ.
Πρώτοι στις ασίστ ο Ιάκωβος Παντελή της ΑΕΚ και η Έλενα Αντωνίου του Άρη Λεμεσού.
 
Ρούκι της σεζόν ήταν ο Ιωάννης Γιανναράς, ο οποίος επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Αντίστοιχα στις γυναίκες ήταν η Μόνα Ζάριτς που έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις με τον Κεραυνό.
 
Καλύτερος Κύπριος στο εξωτερικό ανακηρύχθηκε ο Χριστόφοροςς Ραζής που εντυπωσίασε στο Ρέθυμνο, εξασφαλίζοντας και την ανανέωση του συμβολαίου του.
 
Καλύτεροι αθλητές τροχοκαθίσματος ανακηρύχθηκαν οι Χάρης Θεοχάρους των Nicosia Rollers και Μιχάλης Παυλίδης του Ήφαιστου.
 
Καλύτερος καλαθοσφαιριστής στην Β1 κατηγορία, ανακηρύχθηκε ο Χαράλαμπος Δημητρίου του ΑΠΟΠ, ενώ στην Β2 ο Σάββας Μαύρος του Άτλαντα.
 
Καλύτερος καλαθοσφαιριστής στους U18 ήταν ο Ανδρέας Παφίτης του Κεραυνού και αντίστοιχα στις γυναίκες η Παναγιώτα Κυριάκου, επίσης του Κεραυνού.
 
Στους U16 καλύτερος καλαθοσφαιριστής ήταν ο Νικόλας Λουκά των Youth Stars και καλαθοσφαιρίστρια η Νικολέττα Κοντού του Κεραυνού.
 
Σημαντικό βραβείο παρέλαβαν δύο αθλητές και μία αθλήτρια, οι οποίοι αποχώρησαν από την ενεργό δράση τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο λόγος για τους Τόλη Κασκίρη, Γιώργο Παλάλα και Λουκία Λάρκου.
 
Στο Hall of Fame εντάχθηκε ο Δημήτρης Παλάλας, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον γιό του, Γιώργο Παλάλα σε μία συγκινητική στιγμή. Συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο δημοσιογράφος Μάριος Πολυδώρου παρέδωσε στον Hall of Famer μία φωτογραφία του αδικοχαμένου Μάριου Παλάλα…
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)