Απολυμάνθηκε το ΣΕΦ ενόψει του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ελληνική μάχη της Euroleague έχει αρχίσει. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ το βράδυ της Τρίτης (3/3, 21.00) για την 27η αγωνιστική. Και πέραν της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το clasico του μπάσκετ, επί ποδός βρίσκεται και η διοίκηση του ΣΕΦ λόγω κοροναϊού!

Δεδομένου ότι στις εξέδρες του κλειστού του Φαλήρου αναμένονται χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού, περίπου ένα 24ωρο πριν από το ντέρμπι έγινε ψεκασμός και απολύμανση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού.

Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των δύο ομάδων με τον κόουτς των Πειραιωτών Γιώργο Μπαρτζώκα να επιβεβαιώνει πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν θα αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό. «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα παίξει στο παιχνίδι. Δεν έχει κάνει προπόνηση, δεν είναι έτοιμος και δεν θα παίξει. Έτσι, μοιραία, ένας σημαντικός παίκτης για εμάς θα είναι έξω» δήλωσε και πρόσθεσε αναφορικά με την κρισιμότητα του ματς: «Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό και για τις δύο ομάδες καθώς βρισκόμαστε προς την τελική ευθεία. Όλες οι ομάδες έχουν στόχους κι αν δεν έχουν, η διοργάνωση είναι τόσο λαμπερή που κανείς δεν επιτρέπεται να είναι χαλαρός. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ και όχι τόσο στις φανέλες και στο ποια είναι τα κλαμπ».

Τέλος για την ατμόσφαιρα των ελληνικών ντέρμπι, τόνισε ότι δεν χωρά στα σπορ η τοξικότητα: «Έχω ξεσυνηθίσει γιατί έχω να δω δίχτυ τουλάχιστον 7 χρόνια. Μου φάνηκε περίεργο. Κανείς από τη δική μας ομάδα δεν ασχολείται με τίποτα άλλο εκτός από το μπάσκετ. Εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι στο μπάσκετ. Το παιχνίδι είναι ωραίο, να το χαρεί ο κόσμος. Δεν χωρούν πια η τοξικότητα και ο διχασμός στο σπορ μας και στην ελληνική κοινωνία. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι, ο καλύτερος να κερδίσει, ελπίζουμε να είμαστε εμείς και αυτό που είναι σημαντικό είναι να καταλάβουμε όλοι πως, εντάξει θα χαρούμε περισσότερο αν κερδίσουμε ή θα στενοχωρηθούμε περισσότερο αν χάσουμε λόγω του ότι αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά στη EuroLeague δεν μπορείς να επενδύσεις περισσότερο από όσο πρέπει σε ένα και μόνο παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο κόουτς του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο, επιβεβαίωσε ότι ο Νίκος Παππάς έχει κοπεί από την αποστολή δίχως όμως να διευκρινίσει τους λόγους (υπάρχουν πληροφορίες για πειθαρχικό παράπτωμα). Ο Νίκος Παππάς δεν θα παίξει με τον Ολυμπιακό και με την ΤΣΣΚΑ γιατί έχω επιλέξει 12 άλλους παίκτες. Αυτή είναι η απόφασή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε αναφορικά με το ματς: «Πρέπει να κερδίσουμε τέσσερα παιχνίδια για να φτάσουμε στα πλέι-οφ. Αυτό είναι ένα από τα δύσκολα βήματα σε αυτό το δρόμο, όπως και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Εφές, το εντός με την ΤΣΣΚΑ, το εκτός με την Φενέρμπαχτσε. Δεν έχουμε εύκολα παιχνίδια μπροστά μας και αυτό που ακολουθεί είναι ξεχωριστό, είναι ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή παίζει πολύ καλά. Έπαιξαν πολύ καλά απέναντι στην Μακάμπι, έπρεπε να έχουν κερδίσει σε ένα γήπεδο στο οποίο είναι πολύ δύσκολο να παίξει κανείς».

Πηγή: ethnos.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)