Ομόνοια: Μπεντέκε όπως… Σεϊρού!

Στην Κύπρο ευρίσκεται ήδη για λογαριασμό της Ομόνοιας ο Τζόναθαν Μπεντέκε. Ο 22χρονος Βέλγος επιθετικός προέρχεται από μονοετή θητεία στην Κρίσταλ Πάλας, όπου συνυπήρξε με τον αδελφό του Κρίστιαν. Οι δυο τους είναι τα πρώτα αδέλφια από το Βέλγιο που αγωνίστηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν είναι τα μόνα που θήτευσαν ταυτόχρονα στην ίδια ομάδα ούτε καν η πρώτη περίπτωση, στην οποία ο ένας αδελφός φέρνει τον άλλο στην ίδια ομάδα.  


 


 
Με μέσο… αδελφικό
Ρόκε και Χούλιο Σάντα Κρους
Μετά από μια οκταετία στην Μπάγερν ο Ρόκε Σάντα Κρους μεταπήδησε στην Μπλάκμπερν το 2007 και στην πρώτη σεζόν του μέτρησε 19 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ενώ όμως ο Παραγουανός έπεισε τον Μαρκ Χιουζ να τον πάρει στη Μάντσεστερ Σίτι το 2009, ο μικρότερος αδελφός του (κι επίσης επιθετικός) Χούλιο δεν κατάφερε να κάνει την ίδια αίσθηση, όταν εντάχθηκε το 2008 στους Ρόβερς. Στην τριετία του στο σύλλογο δεν μέτρησε ούτε μια συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, αλλά μερικές σποραδικές εμφανίσεις με την αντίστοιχη των αναπληρωματικών. Επέστρεψε στην Παραγουάη…
 
Τζανλούιτζι και Αντόνιο Ντοναρούμα
Στη διάρκεια του καλοκαιριού η Μίλαν φαινόταν βέβαιο πως θα χάσει τον 18χρονο ταλαντούχο τερματοφύλακα Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, αλλά μια θεαματική αλλαγή δεδομένων έφερε τον διεθνή Ιταλό να υπογράφει νέο τετραετές συμβόλαιο. Εντελώς συμπτωματικά οι «ροσονέρι» απέκτησαν αυτό το καλοκαίρι ακόμη έναν τερματοφύλακα, τον σχεδόν μια δεκαετία μεγαλύτερο αδελφό του Τζανλουίτζι, Αντόνιο Ντοναρούμα, ο οποίος είχε αποχωρήσει το σύλλογο από το 2012 δίχως να έχει παίξει ούτε μια φορά με την πρώτη ομάδα. Προφανώς οι Λομβαρδοί πείστηκαν να τον επαναπατρίσουν χάρη στις εμφανίσεις του με τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη περίοδο…
 
Κλάρενς και Σέντρικ Σέιντορφ
Φαίνεται πως η υπογραφή του πεντάκις θριαμβευτή του Τσάμπιονς Λιγκ Κλάρενς Σέιντορφ συνοδεύεται υποχρεωτικά από την απόκτηση και του μικρότερου αδελφού του Σέντρικ. Ο μικρός έπαιξε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης για μια σεζόν (1999/00), μέχρι που ο Κλάρενς μετακόμισε ένα χρόνο μετά στην Ίντερ φέρνοντας και τον ίδιο στο Μιλάνο.
Αφ’ ότου ακολούθησε τη δική του σταδιοδρομία σε Ολλανδία και Ιταλία ένα μαγικό τηλεφώνημα από το Μιλάνο προσέφερε στον Σέντρικ μια διέξοδο στη Σέριε Α. «ΟΚ, Κλάρενς, είναι ωραίο που σε βλέπω εδώ!»
 
Ράφαελ και Φάμπιο ντα Σίλβα
Ήταν προφανώς μια περίπτωση «και οι δυο μας ή τίποτε», όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενέταξε στο δυναμικό της τους Βραζιλιάνους αμυντικούς Ράφαελ και Φάμπιο ντα Σίλβα από τη Φλουμινένσε το 2007. Εν τέλει ο πρώτος μέτρησε 170 συμμετοχές με τους «κόκκινους διαβόλους», πριν μετακινηθεί στη Λιόν το 2015, ενώ ο δεύτερος μόλις 56, προτού παραχωρηθεί δανεικός στην ΚΠΡ (2012) κι ακολούθως μετακινηθεί στην Κάρντιφ (2014).
 
Κακά και Ντιγκάο
Ένα χρόνο μετά την απόκτηση του Κακά από τη Σάο Πάουλο (2003) η Μίλαν απέκτησε και τον νεαρότερο αδελφό του Ντιγκάο. Αν το έπραξε για να βοηθήσει τον Κακά να προσαρμοστεί στην Ιταλία ή επειδή πίστευε αληθινά στο ταλέντο του Ντιγκάο ουδέποτε κοινοποιήθηκε επίσημα, αλλά το γεγονός ότι ο στόπερ πραγματοποίησε μόλις μια εμφάνιση με το σύλλογο μιλά μάλλον από μόνο του… Μετά από αρκετούς άγονους δανεισμούς σε ιταλικούς, βελγικούς και πορτογαλικούς συλλόγους εντάχθηκε στους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης, όπου έπαιξε… ένα λεπτό! Το 2013 αποσύρθηκε οριστικά, σε ηλικία 27 ετών…
 
Χεσούς και Μάρκο Νάβας
Ο Χεσούς Νάβας αφίχθηκε στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Σίτι με ιστορικό νοσταλγίας, οπότε οι νέοι εργοδότες του επιχείρησαν να τον διευκολύνουν κάνοντας τον Αύγουστο του 2013 ένα τηλεφώνημα στη γειτνιάζουσα Μπέρι, η οποία περιχαρής δέχθηκε να εντάξει στο δυναμικό της τον 30χρονο Μάρκο Νάβας που είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη β’ κατηγορία της Ισπανίας. «Μας προσέγγισαν από τη Σίτι, αλλά ο τύπος δεν είναι άσχετος. Έχει μερικά παιχνίδια ως επαγγελματίας σε καλό επίπεδο για την Ισπανία», είχε δηλώσει τότε ο τεχνικός της Μπέρι, Κέβιν Μπλάκγουελ, αλλά μετά από τρεις εμφανίσεις και πέντε μήνες οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους και ο Μάρκο επέστρεψε στην Ισπανία.
 
Εντέν και Τοργκάν Αζάρ
Εν έτει 2012 ο Τόργκαν ακολούθησε το μεγαλύτερο αδελφό του Εντέν στην Τσέλσι, σε αντίθεση όμως με τη λαμπρή καριέρα του αδελφού του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο ίδιος ουδέποτε έπαιξε με την πρώτη ομάδα. Παραχωρήθηκε δανεικός, αρχικά στη Ζούλτε Βάρεγκεμ και ακολούθως στην Γκλάντμπαχ, η οποία το 2015 τον απέκτησε έναντι 8 εκατ. ευρώ. «Πριν πάω στο Βέλγιο, ήμουν απλά ο αδελφός του Εντέν. Εκεί έδειξα τι μπορώ να κάνω μόνος μου. Μετά δεν έλεγαν ότι είμαι ο αδελφός του Εντέν». Έτσι (θα) είναι, αν έτσι νομίζει…
 
Πάολο και Φάμπιο Καναβάρο
Για τον Πάολο Καναβάρο προφανώς είναι δύσκολη η ζωή στη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού του που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όχι ιδιαίτερα δύσκολη, πάντως, αφού η παρουσία του Φάμπιο στην Πάρμα τον βοήθησε να πάρει μεταγραφή στο σύλλογο, μολονότι ως τότε αριθμούσε μόλις δύο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Νάπολι. Σε αντίθεση με τον αδελφό του που ακολούθησε λαμπρή σταδιοδρομία (Ίντερ, Γιουβέντους, Ρεάλ), ο Πάολο έμεινε στην Πάρμα για επτά χρόνια (οδηγώντας την το 2005 ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA), πριν περάσει άλλα οκτώ στη Νάπολι.
 
Αδέλφια στην ίδια ομάδα
Γιάγια και Κόλο Τουρέ
Δύο χρόνια νεώτερος, ο Γιαγιά Τουρέ βρήκε τον Κόλο στη Μάντσεστερ Σίτι το 2010. Έπαιξαν μαζί για τρία χρόνια, προτού ο Κόλο μετακινηθεί στη Λίβερπουλ.
 
Κέβιν-Πρινς και Τζερόμ Μπόατενγκ
Ο πρώτος είναι Γκανέζος, ο δεύτερος Γερμανός, αλλά αμφότεροι γεννήθηκαν στο Βερολίνο και ξεκίνησαν την επαγγελματική καριέρα τους στη Χέρτα (ο Κέβιν-Πρινς το 2005/06, ο Τζερόμ το 2006/07). Οι δρόμοι τους πάντως χώρισαν σύντομα, σήμερα ο ένας είναι στη Φρανκφούρτη και ο άλλος στην Μπάγερν.
 
Σβεν και Λαρς Μπέντερ
Οι δίδυμοι παίζουν στην Μπούντεσλιγκα, ο Σβεν με την Ντόρτμουντ, ο Λαρς με τη Λέβερκουζεν, αλλά αμφότεροι ξεκίνησαν την καριέρα τους στο Μόναχο 1860 (β’ κατηγορία) και πλέον παίζουν μαζί και στην εθνική.
 
Φρανκ και Ρόναλντ ντε Μπουρ
Οι δίδυμοι από την Ολλανδία έχουν περάσει το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας τους παίζοντας μαζί: αρχικά στον Άγιαξ, ακολούθως σε Μπαρσελόνα, Ρέιντζερς και Κατάρ, ενώ ήταν συμπαίκτες και στην εθνική ομάδα.
 
Μίκαελ και Μπρίαν Λάουντρουπ
Αμφότεροι αγωνίστηκαν με τη φανέλα του Άγιαξ και της Μπρέντμπι, ουδέποτε όμως ταυτόχρονα. Η διαφορά των πέντε χρόνων, ωστόσο, δεν απέτρεψε τη συνύπαρξή τους στην εθνική Δανίας.
 
Γκάρι και Φιλ Νέβιλ
Από το 1994 ως το 2005 ήταν αχώριστοι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ όμως ο Γκάρι τερμάτισε εκεί την καριέρα του, ο Φιλ έπαιξε από το 2005 ως το 2013 στην Έβερτον.
 
Ράφαελ και Τιάγκο Αλκάνταρα
Και οι δύο είναι ποδοσφαιρικά προϊόντα της Μασία, ο Τιάγκο έλαμψε στην Μπαρσελόνα, προτού μετακομίσει στην Μπάγερν, ο κατά δύο χρόνια νεαρότερος Ραφίνια έπρεπε να περιμένει και να παλέψει για μια ευκαιρία στους «μπλαουγκράνα», μεταξύ άλλων και μ’ ένα δανεισμό στη Θέλτα (2013/14).
 
Αντρέ και Τζόρνταν Αγιού
Οι δυο γιοι του Αμπεντί Πελέ ήταν συμπαίκτες για τριάμισι χρόνια στη Μαρσέιγ, με την οποία διέπρεψε ο πατέρας τους. Πλέον αμφότεροι αγωνίζονται στην Αγγλία, ο Άντριου στη Σουόνσι και ο Τζόρνταν στην Άστον Βίλα.
 
Μπρούνο και Μπενουά Σεϊρού
Και οι δύο ξεκίνησαν την επαγγελματική καριέρα τους στη Λιλ (ο Μπρούνο το 1998, ο Μπενουά το 1999). Ο κατά τρία χρόνια πρεσβύτερος, που πέρασε και από την Ανόρθωση (το πρώτο εξάμηνο του 2010), είναι πλέον στην Μπουλόν, ο μικρός αγωνίζεται με την Τορόντο.
 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών