Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ιωνάς στην OMADA: «Εδώ πάμε να ψωνίσουμε και δίνουμε κάρτα»

Γιώργος Χατζηπαναγή-Ντίνα Κλεάνθους  07/07/2018 08:48
Ιωνάς στην OMADA: «Εδώ πάμε να ψωνίσουμε και δίνουμε κάρτα»

Ιωνάς στην OMADA: «Εδώ πάμε να ψωνίσουμε και δίνουμε κάρτα»

Γιώργος Χατζηπαναγή-Ντίνα Κλεάνθους  07/07/2018 08:48
Το πολυσυζητημένο θέμα της κάρτας φιλάθλου κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον REPORTER, o Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου. «Όσο και να προκάλεσε αντιδράσεις θεωρώ ότι είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη των φαινομένων βίας εντός των γηπέδων», σχολίασε αρχικά ο Ιωνάς Νικολάου, για να προσθέσει στη συνέχεια πως η κάρτα φιλάθλου είναι το πιο εύκολο μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί καθώς όπως επεσήμανε υπάρχει ένα πακέτο μέτρων που προνοεί η νομοθεσία και θα αναβαθμίσουν την ασφάλεια στα γήπεδα μας, όπως είναι τα τέρσταϊτ, τίκετινγκ και cctv.
 
 
«Εδώ πάμε να ψωνίσουμε κάτι και μας ζητούν τη διεύθυνση μας και παίρνουμε καθημερινά στα κινητά μας μηνύματα από την κάθε υπεραγορά που κατέχει τα προσωπικά μας δεδομένα. Εκεί δεν ενοχλήθηκε κανένας, σε αυτό το θέμα γιατί ενοχληθήκαν για τα προσωπικά δεδομένα; Δεν είναι πιστεύω τα προσωπικά δεδομένα το πρόβλημα και δεν είναι γι’ αυτά που ανησυχούν ιδιαίτερα, γιατί αν ανησυχούσαν γι’ αυτά δεν έπρεπε να τα δίνουν σε κανένα. Είναι άλλοι οι λόγοι νομίζω», υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που όπως τόνισε αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες που επικρατούν για το εν λόγω μέτρο της ταυτοποίησης.
 
Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Ιωνάς Νικολάου εξέφρασε την πεποίθηση του ότι με την ταυτοποίηση, θα σταματήσει η ανωνυμία του όχλου. «Κάποιοι οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι στα γήπεδα και μπορεί να πετάνε μπουκάλια, να ρίχνουν φωτοβολίδες, να κρατάνε πιστόλια και να ρίχνουν, να κάνουν διάφορες παρανομίες που προκύπτουν μέσα από το νόμο κατά της βίας μέσα στα γήπεδα πλέον θα μπορούν να εντοπιστούν διότι υπάρχει ένα cct το οποίο παρακολουθεί όλη την κερκίδα και ανά πάσα στιγμή μόλις κάνει κάποιος κάτι, τον εντοπίζει, το εγκλωβίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο και μέσω του συστήματος το μεταφέρει στο μητρώο και με την ταυτοποίηση του προσώπου του έχει και τα στοιχεία του η διωκτική αρχή. Άρα αυτό που γίνεται σήμερα πίσω από τον όχλο να κρύβονται αυτοί οι οποίοι προκαλούν επεισόδια στα γήπεδα θα τερματιστεί ή τουλάχιστον θα περιοριστεί σημαντικά».
 
Καταλήγοντας, ο Υπουργός δεν έκρυψε το γεγονός ότι ακόμη και ο ίδιος δίνει το παρών του στα κυπριακά γήπεδα και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Θέλουμε να έχουμε κερκίδες ζωντανές και φιλάθλους οι οποίοι να είναι ζωντανοί». Επίσης, ο Ιωνάς Νικολάου αποκάλυψε ό,τι πέραν από τα μέτρα της ταυτοποίησης, θα γίνει και μία προσπάθεια για προώθηση κοινωνικών μέτρων για αλλαγή της κουλτούρας και της νοοτροπίας. Μάλιστα ειδικά προγράμματα έχουν υποβληθεί στον ΚΟΑ και σε επαφή που υπήρξε με την ΚΟΠ θα υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ τους για προώθηση αυτών των προγραμμάτων. Επίσης, γίνονται σκέψεις για δημιουργία καμπάνιας με την εμπλοκή ομάδων, ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων.
 
Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης στην OMADA:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας