Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ

Νέες ειδοποιήσεις για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα που σημειώθηκε στους αγώνες της περασμένης Τετάρτης, έλαβε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, η οποία αναμένεται να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι, για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα και τις έρευνες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, αναφορικά με τους εν λόγω αγώνες, όπου τα γκολ κίνησαν την έντονη περιέργεια της κοινής γνώμης.

Συγκεκριμένα, τα alerts που αποστάλθηκαν στην Επιτροπή από τις ευρωπαϊκές Αρχές, αφορούν τους αγώνες Καρμιώτισσα-Οθέλλος που εξήλθε 6-6 και το ΑΕΛ-Σαλαμίνα, το οποίο έληξε 5-4, στο πλαίσιο των πλέι άουτ της β’ φάσης του πρωταθλήματος CYTA. Τα 21 γκολ τα οποία σημειώθηκαν μόλις σε δυο παιχνίδια, αναμφισβήτητα, προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση στους αρμόδιους και όπως ήταν αναμενόμενο, ήχησαν τα καμπανάκια, για πιθανή χειραγώγησή τους.

Αρχίζουν οι έρευνες για το «στημένο» πρωτάθλημα

Την ίδια ώρα, οι Αρχές παρέλαβαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, ένα ογκοδέστατο μαρτυρικό υλικό, το οποίο πρόκειται διερευνήσουν και αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να οριστούν ποινικοί ανακριτές για την εξέταση των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους.

Υπενθυμίζεται ότι, η Επιτροπή Δεοντολογίας, έχει παραδώσει πριν από ένα μήνα στον Γενικό Εισαγγελέα, στοιχεία από τα οποία προέκυπταν ότι σε επτά αγώνες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ετών 2019 και 2023, ενδεχομένως να έχουν χειραγωγηθεί, ενώ παράλληλα, άλλες επτά περιπτώσεις εντοπίστηκαν και θεωρούνταν ότι έπρεπε να διερευνηθούν περαιτέρω από την Αστυνομία καθότι φαίνεται ότι ενδεχομένως να αφορούν σε επηρεασμό ή και πιθανή χειραγώγηση ολόκληρου του Πρωταθλήματος.

Πέραν αυτής της έρευνας, στα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας, έχουν φθάσει yellow alert, red alert και red button για τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι και πρόκειται να τους διερευνήσει με τον διορισμό ερευνώντων λειτουργών. Πιο συγκεκριμένα, είναι ο αγώνας ΑΕΖ-Καρμιώτσσα που έληξε 2-5 και οι δυο αγώνες της επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ, Ελπίδα Λιοπετρίου-Α.Ο. Θύελλα Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας που ολοκληρώθηκε με το σκορ 7-6 και ο αγώνας Δυναμό Περβολιών – Δόξα Παλιομετόχου που τελείωσε 4-3.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μαρτυρικό υλικό που βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, εμπεριέχονται πάρα πολύ σημαντικά στοιχεία και εάν οι Αρχές, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, διερευνήσουν ενδελεχώς τα όσα προκύπτουν, τότε θα υπάρξουν αλυσιδωτές εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο και θα αποκαλυφθούν πρόσωπα, τα οποία στήνουν τα παιχνίδια, ενώ παράλληλα, θα βγουν στην επιφάνεια άτομα τα οποία για σειρά ετών χαρακτηρίζονταν ως «καρκίνωμα», στο ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι την ερχόμενη Τρίτη, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού πρόκειται να πραγματοποιήσει συνάντηση με την αντίστοιχη Επιτροπή της Ελλάδας, για να τεθεί στο τραπέζι το θέμα των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες για να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των στημένων αγώνων.

Δειτε Επισης

Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της