Οι Κύπριοι παίκτες που αξίζουν τα περισσότερα λεφτά

Όταν ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής βγει εκτός συνόρων του κυπριακού ποδοσφαίρου ανεβαίνει η χρηματιστηριακή του αξία. Πόσω μάλλον όταν η θητεία στο εξωτερικό συνοδεύεται και με καλή παρουσία.
 
Σε αυτή τη βάση, ο Κωνσταντίνος Λαΐφης ο οποίος διαπρέπει στο Βέλγιο με τη φανέλα της Στάνταρ Λιέγης έχει ανεβάσει αρκετά το κασέ του. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της γνωστής ιστοσελίδας transfermarkt, γνωστή για τις αναφορές της για τις αξίες των ομάδων και των ποδοσφαιριστών, ο Κύπριος διεθνής έχει εκτοξεύσει σε τεράστιο ποσοστό τις μετοχές του.
 
O 25χρονος Κύπριος διεθνής, για τον οποίο η Σταντάρ Λιέγης έδωσε το περασμένο καλοκαίρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό για να τον κάνει δικό της, κοστολογείται πλέον στα 5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Λαΐφης έχει μεγάλη απόσταση στην οικονομική αξία από το δεύτερο Κύπριο στην κατάταξη, ο οποίος επίσης αγωνίζεται σε ομάδα του εξωτερικού. Αυτός είναι ο Πιέρος Σωτηρίου που διανύει τη δεύτερη του χρονιά στην Κοπεγχάγη. Η χρηματιστηριακή αξία του 26χρονου επιθετικού φθάνει τα 1,25 εκατομμύρια ευρώ.
 
Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Γιώργος Εφραίμ, ο μοναδικός που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στο κυπριακό πρωτάθλημα και κοστολογείται με εφταψήφιο νούμερο, καθώς είναι στο 1.000.000 ευρώ.
 
Τον 29χρονο εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ ακολουθούν ο μέσος του Απόλλωνα, Χάμπος Κυριάκου, και ο συμπαίκτης του Νικόλας Ιωάννου με 900.000 και 800.000 αντίστοιχα.
 
Αυτοί που συμπληρώνουν την 11άδα
Πέραν από τους προαναφερθέντες παίκτες του ΑΠΟΕΛ στην πρώτη 11άδα βρίσκεται άλλος ένας ντόπιος παίκτης. Αυτός είναι ο Κωστάκης Αρτυματάς ο οποίος έχει το έβδομο υψηλότερο κασέ με 500.000 ευρώ.
 
Πιο πάνω από τον Αρτυματά είναι ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας, Κωνσταντίνος Παναγή, που κοστολογείται με 100.000 ευρώ περισσότερα, δηλαδή είναι στις 600.000 ευρώ.
 
Στις 500.000 ευρώ είναι, επίσης, ο Ματίας Σπόλιαριτς της Αλκής, ενώ τη λίστα με τους πρώτους έντεκα συμπληρώνουν οι Ανδρέας Αβραάμ (ΑΕΛ), Bασίλης Παπαφώτης (Δόξα) και Γιάννης Κούσουλος (Ομόνοια), οι οποίοι αμφότεροι έχουν χρηματιστηριακή αξία στις 450.000 ευρώ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»