Το 58.04% του «στρατιώτη» της Ανόρθωσης και τα επιτεύγματα που τον έκαναν ήρωα

Οι τίτλοι τέλους στο... σήριαλ Ανόρθωσης-Τιμούρ Κετσπάγια μπήκαν μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Γεωργιανού τεχνικού από την ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του 51χρονου προπονητή μπαίρνει σάρκα και οστά, με την «Κυρία» να ανακοινώνει ότι πιάνει δουλειά από την 1η Ιουνίου, όμως ο προγραμματισμός ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
 
Ο ερχομός του Τιμούρ σκόρπισε χαρά στις τάξεις των οπαδών των κυανόλευκων αφού η πλειοψηφία επιθυμούσε διακαώς την επιστροφή του Γεωργιανού τεχνικού θεωρώντας τον ως τον μοναδικό άνθρωπο που μπορούσε να επαναφέρει την Ανόρθωση στις επιτυχίες.  
 

Ο απολογισμός της πρώτης του θητείας
 
Τον Δεκέμβριο του 2003 αν και ήταν ακόμη ποδοσφαιριστής του είχε γίνει πρόταση για ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, παίρνοντας τελικά ρόλο προπονητή-παίκτη μέχρι το 2007 όταν και αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, σε ηλικία 39 ετών.
 
Με τους κυανόλευκους κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (σ.σ. 2004-05, 2007-08), ένα κύπελλο (σ.σ. 2006-07) και το Σούπερ Καπ του 2007.
 
Στα πέντε συνολικά χρόνια παρουσίας του στην Ανόρθωση πέτυχε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό νίκης στο 58.04%. Σε 143 αγώνες μέτρησε 83 νίκες, 34 ισοπαλίες και 26 ήττες. Η «Κυρία» στην παρουσία του στον πάγκο, μέτρησε 241 γκολ υπέρ και 127 κατά.
 
Η αήττητη χρονιά και το ιστορικό επίτευγμα
 
Το πρωτάθλημα του 2007-08 με τον Τιμούρ ήταν μια εξαιρετική απ’ όλες τις απόψεις σεζόν. Σε 32 αγώνες πρωταθλήματος η ομάδα της Αμμοχώστου είχε συνολικό απολογισμό 20 νίκες και 12 ισοπαλίες με 58 γκολ ενεργητικό και 19 ως παθητικό.
 
Το καλοκαίρι που ακολούθησε έμελλε να είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για την Ανόρθωση αλλά και ολόκληρο το κυπριακό ποδόσφαιρο, με την επίτευξη της πρώτης εισόδου ομάδας από την Κύπρο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
 
Η «Κυρία» βρήκε απέναντί της ένα ανυπέρβλητο για πολλούς εμπόδιο που άκουγε στ’ όνομα Ολυμπιακός Πειραιώς. Στις 13 Αυγούστου η ομάδα της Αμμοχώστου κατατροπώνει τον αντίπαλό της στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 3-0, σε μια ονειρική βραδιά και δύο εβδομάδες αργότερα ολοκληρώνει τον θρίαμβο παρά την ήττα στο «Καραισκάκης» με 1-0.
 
Έτσι η Ανόρθωση υπό την καθοδήγηση του Τιμούρ Κετσπάγια έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που καταφέρνει να μπει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια