Η διεθνής καριέρα του Μπεργκ άρχισε από το λάθος ενός γιατρού!

Συγκυρία. Η εύνοια της τύχης. Το να βρίσκεσαι στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Ουδεμία μεγάλη καριέρα προκύπτει δίχως αυτά. Και η περίπτωση του Χένινγκ Μπεργκ αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο νέος τεχνικός της Ομόνοιας έγραψε ιστορία και πιστώθηκε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του επί αγγλικού εδάφους, ως παίκτης της Μπλάκμπερν και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τη φανέλα των «ρόδων» μέτρησε περισσότερες από 250 συμμετοχές, αλλά η μεταγραφή του στο σύλλογο ήταν καθαρά θέμα τύχης και συγκυρίας.
 
«Ποιο είναι το σκορ;»
Το ημερολόγιο δείχνει 14 Οκτωβρίου 1992. Στο «Ουέμπλεϊ» η Αγγλία φιλοξενεί τη Νορβηγία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στις κερκίδες κάθεται ο τότε τεχνικός της Μπλάκμπερν, Κένι Νταλγκλίς, του οποίου το ενδιαφέρον εστιάζεται στον στόπερ των φιλοξενούμενων, Τόρε Πέντερσεν.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο άσος της Γκέτεμποργκ μπαίνει σε μια δυνατή μονομαχία και μένει ξαπλωμένος στο γρασίδι. Όλα δείχνουν ότι έχει τεθεί οριστικά νοκ άουτ. Ο γιατρός της εθνικής Νορβηγίας, Τρίβγκε Κάσε, εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και για να ελέγξει την κατάσταση του Πέντερσεν (σ.σ. το ενδεχόμενο διάσεισης) τον ρωτά ποιο είναι το αποτέλεσμα. Ο Πέντερσεν δίνει τη σωστή απάντηση (0-0), αλλά ο γιατρός κάνει νεύμα στον πάγκο για αλλαγή.

Στο παιχνίδι μπαίνει ο Μπεργκ. Πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση, την οποία λίγες εβδομάδες αργότερα εξαργυρώνει με τη μεταγραφή του στην Μπλάκμπερν, ενώ ο Πέντερσεν παραμένει στην Γκέτεμποργκ.

Το ιατρικό σφάλμα
Γιατί όμως έγινε η αλλαγή, αφού ο Πέντερσεν έδωσε τη σωστή απάντηση για το αποτέλεσμα; Εδώ ακριβώς έγκειται η συγκυρία που λειτούργησε υπέρ του νυν προπονητή της Ομόνοιας.

Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Πέντερσεν, «το αστείο της υπόθεσης ήταν πως ο γιατρός νόμιζε ότι το αποτέλεσμα ήταν 1-0 υπέρ της Αγγλίας και όχι 0-0»! Και ο ίδιος ο Μπεργκ ομολόγησε ότι, αν ο γιατρός της εθνικής ήξερε το σωστό αποτέλεσμα, δεν θα είχε πάει στην Μπλάκμπερν και ίσως να έπαιζε στη Νορβηγία μέχρι το τέλος της καριέρας του!

Όπως είναι φυσιολογικό, ο Τρίγκβε Κάσε θυμάται πολύ καλά το περιστατικό, διότι του το υπενθυμίζουν συχνά. Ο ίδιος πάντως νομίζει ότι η ιστορία δεν είναι τόσο διασκεδαστική και έχει μια διαφορετική εκδοχή από αυτήν των δύο ποδοσφαιριστών.

«Ο Πέντερσεν απάντησε σωστά στο ερώτημά μου, αλλά έδωσΑ εντολή να γίνει αλλαγή ούτως ή άλλως, διότι δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Δεν είναι αλήθεια ότι νόμιζα πως η Αγγλία προηγείτο 1-0», ισχυρίζεται ο επί 18 χρόνια γιατρός της εθνικής Νορβηγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»