Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: «Δεν θέλω δώρο για τα γενέθλιά μου, δώστε τα λεφτά στα παιδιά με καρκίνο»

Πέτρος Πετρή, Ντίνα Κλεάνθους  13/08/2019 06:40
ΒΙΝΤΕΟ: «Δεν θέλω δώρο για τα γενέθλιά μου, δώστε τα λεφτά στα παιδιά με καρκίνο»

ΒΙΝΤΕΟ: «Δεν θέλω δώρο για τα γενέθλιά μου, δώστε τα λεφτά στα παιδιά με καρκίνο»

Πέτρος Πετρή, Ντίνα Κλεάνθους  13/08/2019 06:40

«Καμιά φορά οι άνθρωποι χρειάζονται δυσκολίες και αντιστάσεις για να αποκτήσουν ψυχική δύναμη», είχε γράψει κάποτε η Αμερικανίδα ποιήτρια, Έμιλυ Ντίκινσον. Ένα απόφθεγμα, το οποίο αντικατοπτρίζει και το μεγαλείο ψυχής της Κάλιας Χριστοφή, η οποία συμμετέχει στον υπερμαραθώνιο «Τρέχω για ένα όνειρο, εκπληρώνω μια ευχή», και με τη θέλησή της, παραδίδει στην κοινωνία τα πιο ηχηρά μαθήματα ζωής.

Η μικρή μαχήτρια, πρόκειται να «τρέξει» σε αναπηρικό αγωνιστικό αμαξίδιο μαζί με 112 δρομείς και άτομα ΑΜΕΑ για καλό σκοπό, έτσι ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια του συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», για τη δημιουργία ξεχωριστής χειρουργικής μονάδας στο Παιδογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, για τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου, ούτως ώστε να μην περιμένουν στη σειρά για οποιαδήποτε εγχείρηση.

Σε συνεργασία με το δρομικό κίνημα της Κύπρου και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού ο σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», διοργανώνουν για δεύτερη συναπτή χρονιά τον υπερμαραθώνιο  «Τρέχω για ένα όνειρο εκπληρώνω μια ευχή», που θα λάβει χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου του 2019. 

Εμφανώς χαρούμενη από τον υπερμαραθώνιο αγάπης που θα λάβει μέρος, η Κάλια Χριστοφή μοιράζεται μαζί μας τα συναισθήματά της, για να αποκαλύψει μεταξύ άλλων ό,τι στα γενέθλιά της που είναι στις 30 Αυγούστου, αντί δώρων από τους φίλους της, προτιμάει να γίνουν εισφορές στο σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».  

«Στα γενέθλιά μου ζητώ από τους φίλους και γνωστούς αντί να μου φέρουν δώρα και να μου κάνουν εκπλήξεις, να πάει ο καθένας στην τράπεζα και να κάνει μια μικρή εισφορά στο ένα όνειρο μια ευχή. Για μένα αυτή η κίνηση είναι το μεγαλύτερο δώρο των γενεθλίων μου», ανέφερε με πλατύ χαμόγελο η Κάλια Χριστοφή, για να σχολιάσει στη συνέχεια τα συναισθήματά της. «Νιώθω πολύ χαρούμενη που επιτέλους μέσω αυτής της ομάδας εκπληρώνω και ‘γω ένα όνειρο. Από μικρή το είχα θέσει σαν στόχο της ζωής μου να βρω ένα σύνδεσμο, να γίνω εθελοντής και να δώσω τη ζωή μου για το σύνδεσμο. Η τύχη και ο Θεός με έφεραν στο ένα όνειρο, μια ευχή και έτσι αποφάσισα να ενταχθώ και 'γω στην ομάδα κατόπιν παρότρυνσης μιας εκπαιδεύτριας μου. Με αυτό τον τρόπο, δίνουμε το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί το να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου είναι δείγμα πολιτισμού».

Με τη σειρά του, ο εμπνευστής του υπερμαραθώνιου, Σάββας Στυλιανού, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας από τα σωματεία δρομέων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τον σκοπό αυτής της υπερπροσπάθειας που γίνεται, ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί.  «Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνουμε αυτόν τον υπερμαραθώνιο αγάπης. Μια δική μου ιδέα μεν, αλλά αγκαλιάστηκε από τα σωματεία δρομέων με πολλή αγάπη και θέρμη. Το σλόγκαν μας είναι 'όλοι μαζί μπορούμε' και θεωρώ ότι αυτή τη φορά θα ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος γιατί η προσπάθεια είναι ακόμη πιο μεγάλη, ειδικά από την ομάδα 'δικαίωμα ζωής' που θα τρέξω εγώ μαζί με δώδεκα μαραθωνοδρόμους και θα κάνουμε την απόπειρα να ξεκινήσουμε από την Αγία Νάπα, μαζί με την Κάλια μας, με απώτερο σκοπό να αποδείξουμε ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί».

Στον υπερμαραθώνιο «Τρέχω για ένα όνειρο, εκπληρώνω μια ευχή», οι δρομείς ανά ομάδες πρόκειται να ξεκινήσουν από την Αγία Νάπα, τη Λάρνακα, τη Λευκωσία, την Πάφο, το Τρόοδος και θα τερματίσουν στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. Την ίδια ώρα για την ενίσχυση του Συνδέσμου υπάρχουν κουπόνια εισφορών των 2 και 5 ευρώ,για βοηθηθούν όσα περισσότερα παιδιά αλλά και να εκπληρωθούν οι ευχές τους, ενώ θα υπάρξει και πλατφόρμα εισφορών μέσω του διαδικτύου. 

Είναι κάτι τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, που η δύναμη της ψυχής καταρρίπτει όλες τις κοσμοθεωρίες. Αυτή τη στιγμή, είναι η Κάλια, η οποία με το μεγαλείο της καρδιάς της αποδεικνύει στην κοινωνία ότι όλοι μπορούμε. Και αφού όλοι μπορούμε, η Κάλια και η οποιαδήποτε Κάλια, χρειάζεται τη δική μας στήριξη, βοήθεια και αγάπη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας