Τα πεπραγμένα και τα... όνειρα των 12 ομάδων του πρωταθλήματος

Εννέα αγωνιστικές έχουν περάσει στο πρωτάθλημα και τα πρώτα συμπεράσματα για την ποιότητα και τη δυναμικότητα των 12 ομάδων, μπορούν να εξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η OMADA αναλύει τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα των 12 ομάδων και… προβλέπει μέχρι που μπορούν να φθάσουν.
 
Η πιο σταθερή ομάδα

Η πρωτοπόρος Ανόρθωση είναι με διαφορά η πιο σταθερή ομάδα σε απόδοση και διάρκεια. Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέλεξε ποδοσφαιριστές που τους γνωρίζει και έθεσε στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για την ώρα, τα πεπραγμένα της ομάδας της Αμμοχώστου ικανοποιούν απόλυτα και τον πιο αισιόδοξο οπαδό της. Αν συνεχίσει έτσι, τότε η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι το μίνιμουμ, που θα πετύχει.
 
 
Η αναγέννηση του τριφυλλιού

Η Ομόνοια πραγματοποιεί ένα πολύ ενθαρρυντικό ξεκίνημα από κάθε άποψη στη τρέχουσα σεζόν. Οι πράσινοι ενισχύθηκαν με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής. Για να πετύχεις τους στόχους σου, όμως, απαιτείται διάρκεια και η Ομόνοια θέλει ακόμα χρόνο για να επέλθει περισσότερη συνοχή και ομοιογένεια στον τρόπο παιχνιδιού της. Δεν δείχνει για την ώρα, πως μπορεί να είναι σοβαρός διεκδικητής του πρωταθλήματος, αφού ο πρώτιστος στόχος είναι η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
 
Το παράδοξο με την ΑΕΚ

Μπορεί να απογοητεύει με τις φετινές της εμφανίσεις, αλλά η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Αυτό είναι παράδοξο, αφού η ομάδα της Λάρνακας δεν διάγει και την καλύτερη της περίοδο. Οι πολλοί τραυματισμοί «χτυπούν» αλύπητα, ενώ παίκτες-προσωπικότητες που έφυγαν το περασμένο καλοκαίρι, δεν αντικαταστάθηκαν κατάλληλα. Γενικότερα, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στη φετινή σεζόν και μόνο με θεαματική αγωνιστική βελτίωση, θα μπορέσει να έρθει το «καράβι» σε σταθερή πορεία. Τα επόμενα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση, είναι πολύ κρίσιμα. Αν τα κερδίσει, τότε ο στόχος κατάκτησης του πρωταθλήματος θα μείνει ολοζώντανος.
 
 
Γίνεται του... Ντολ στον ΑΠΟΕΛ

Η αμφισβήτηση στις αποφάσεις του Τόμας Ντολ είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη φετινή σεζόν για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Γερμανός κόουτς μπορεί να δέχεται τα πυρά για τις αγωνιστικές του επιλογές, όμως οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται μέσα σε όλους τους στόχους. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο ΑΠΟΕΛ παίζει παιχνίδια υψηλών εντάσεων από τον περασμένο Ιούλιο και προσπαθεί, πρώτιστα, να παίρνει την ουσία. Αν ανεβάσει στροφές έγκαιρα, τότε το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα, θα είναι γεγονός τον ερχόμενο Μάιο. Έτσι και αλλιώς, ήταν, είναι και θα είναι το φαβορί μέχρι τέλους…
 
 
Οι καταστροφικές 35 μέρες...

Οι 35 μέρες του Ιβάν Βουκομάνοβιτς στον πάγκο του Απόλλωνα, ενδέχεται να κοστίσουν μια ολόκληρη σεζόν στους κυανόλευκους της Λεμεσού. Η καταστροφική περίοδος, με τον Σέρβο στην τεχνική ηγεσία, έφερε τον Απόλλωνα πολύ μακριά από την κορυφή και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για κάλυψη του χαμένου εδάφους. Η επιστροφή του Σωφρόνη Αυγουστή φέρνει την ελπίδα για καλύτερες μέρες στο Κολόσσι. Θα είναι εκεί η ομάδα της Λεμεσού μέχρι το τέλος, αλλά πολύ δύσκολα θα προλάβει το «τρένο» της κορυφής.
 
 
Του ύψους και του βάθους...

Η φετινή ΑΕΛ είναι του ύψους και του βάθους, μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Ο Ντούσαν Κέρκεζ μας παρουσιάζει ξανά μια ανταγωνιστική ομάδα, αλλά το ρόστερ της ΑΕΛ δεν είναι και το πιο ποιοτικό στο πρωτάθλημα. Οι πολλοί τραυματισμοί έχουν κοστίσει αρκετά, ενώ η ομάδα δεν έχει ούτε βαθμό, σε τρεις εξορμήσεις της εκτός Λεμεσού. Πολλά μπορούν να βελτιωθούν, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι έχουν σαν στόχο την έξοδο  σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αν το πετύχουν, η σεζόν τους θα είναι απόλυτα επιτυχημένη.
 
 
Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

Μια εκ των πιο ακριβών ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα είναι η Πάφος FC. Οι ακριβές μεταγραφές και τα ηχηρά ονόματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία και αποδεικνύεται με το παράδειγμα της παφιακής ομάδας. Το καταστροφικό ξεκίνημα της σεζόν οδήγησε στην απομάκρυνση του Ζέλικο Κόπιτς και όλοι ψάχνουν τον τρόπο, για να επέλθει η ομαλότητα. Έτσι όπως έχουν έρθει τα δεδομένα, το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα, θα είναι το ιδανικό για μια ομάδα που για αλλού ξεκίνησε και αλλού κινείται.
 
 
Η επιτυχημένη συνταγή της Νέας Σαλαμίνας

Η επιτυχημένη συνταγή στη Νέα Σαλαμίνα, με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στην τεχνική ηγεσία, κρατά την ομάδα σε μια καλή πορεία. Μπορεί να μη διάγει ίδια πορεία, σε σχέση με την περσινή, όμως έχει την δική της φιλοσοφία και είναι αρκετά ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι της. Θα είναι ένα ισχυρό αουτσάιντερ για την είσοδο στην πρώτη εξάδα, όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό το εγχείρημα. Αν το πετύχει, τότε θα είναι μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν για τους ερυθρόλευκους της Αμμοχώστου.
 
 
Το «παραμύθι» του Εθνικού

Μια μίνι ποδοσφαιρική υπέρβαση πραγματοποιεί η ομάδα του Εθνικού Άχνας, μέχρι στιγμής. Οι 11 βαθμοί που έχει μαζέψει το συγκρότημα του Γιώτη Εγκωμίτη είναι μια πάρα πολύ καλή συγκομιδή, όμως ο στόχος είναι η παραμονή στη κατηγορία. Με το πενιχρό οικονομικό μπάτζετ και το μικρό ρόστερ, θα είναι το απόλυτο ποδοσφαιρικό «παραμύθι» του φετινού πρωταθλήματος.
 
 
Με την αύρα του Πάμπου...

Ο Ολυμπιακός του Πάμπου Χριστοδούλου αδικείται από τη βαθμολογική του θέση, καθώς θα μπορούσε να έχει πολύ περισσότερους βαθμούς. Ο Κύπριος τεχνικός δημιούργησε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και ικανή να πετύχει τους στόχους της. Αν ενισχυθεί κατάλληλα στην προσεχή μεταγραφική περίοδο, τότε το έργο για παραμονή στην κατηγορία των «μεγάλων» θα γίνει πολύ πιο εύκολο. Οι προϋποθέσεις, πάντως, είναι εκεί…
 
 
Η πλέον κυπριακή... ομάδα

Με έντονο το κυπριακό στοιχείο στο ρόστερ της, η ΕΝΠ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση στη βαθμολογία. Η ομάδα του Σιβιέρο έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις για την ώρα, όμως αυτό το γεγονός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της ομάδας του Παραλιμνίου. Ο Αργεντινός προπονητής είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και θέλει να προσδώσει τη δική του φιλοσοφία και να πετύχει την παραμονή με τον δικό του αγωνιστικό τρόπο. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα, μέχρι τέλους, όμως υπάρχει το υλικό για ανάκαμψη σε όλους τους τομείς.
 
 
Η μάχη της Δόξας

Η Δόξα είναι η δυσάρεστη εξέλιξη του πρωταθλήματος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η ουραγός της βαθμολογίας δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα, αν και ο πρόεδρος της επιμένει πως η ομάδα θα σώσει την παρτίδα. Το ρόστερ είναι καλά στελεχωμένο και υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση στην αγωνιστική της εικόνα, με τον Ερανοσιάν στον πάγκο, όμως οι νίκες δεν έρχονται. Και όσο δεν έρχονται, ο υποβιβασμός, φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο με το τέλος της σεζόν. Εκτός και αν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα…
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»