Η αξέχαστη στιγμή και η πρόβλεψη του Οκκά για το Ομόνοια-Ανόρθωση

Είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά την ιστορία και τη φετινή δυναμική Ομόνοιας και Ανόρθωσης. Ως εκ τούτου, η γνώμη του για το πολύ μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής στο ΓΣΠ, έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα και ουσία.

Ο λόγος για τον Γιάννη Οκκά. Ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητής της Εθνικής ομάδας της Κύπρου στο πλάι του Ραν Μπεν Σιμόν, μίλησε στην OMADA και κατέθεσε την δική του άποψη, για το πού θα κριθεί το παιχνίδι της Κυριακής.

«Είναι παραδεκτό πως οι δύο ομάδες άφησαν πίσω τους το άσχημο και προβληματικό παρελθόν και παρουσιάζονται πάρα πολύ διαφορετικές τη φετινή σεζόν. Αυτό το γεγονός οφείλεται στην πολύ καλή οργάνωση που έχουν και στις σωστές μεταγραφικές κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού. Είναι δύο ομάδες που είναι πολύ προσεκτικές, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, τακτικά πολύ διαβασμένες, ξέρουν τι θέλουν και τι επιδιώκουν στο γήπεδο, κτίζουν τις επιτυχίες τους βήμα με βήμα και πραγματοποιούν την θετική έκπληξη στο πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής».

Κληθείς ο Γιάννης Οκκάς να σχολιάσει για το εάν υπάρχει φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ανέφερε πως «δεν θα τολμούσα να πω πως υπάρχει φαβορί. Είναι ένα ανοικτό παιχνίδι και τα τρία αποτελέσματα είναι πιθανά».

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ο παλαίμαχος άσος, αναφέρθηκε στην καλύτερη στιγμή του ως ποδοσφαιριστής με την φανέλα της Ανόρθωσης, σε αγώνα επί της Ομόνοιας, όπου έκανε χατ-τρικ.  
 
«Τα παιχνίδια Ομόνοιας και Ανόρθωσης τότε που αγωνιζόμουν εγώ ήταν ιδιαίτερα, ήταν δύο ομάδες που πρωταγωνιστούσαν και ήταν τα ξεκάθαρα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε προσωπικό επίπεδο, η καλύτερη μου στιγμή ήταν η πρεμιέρα της σεζόν 1999/2000 στο Τσίρειο, όταν σημείωσα χατ-τρικ στη νίκη της Ανόρθωσης επί της Ομόνοιας με 5-3. Ήταν πολύ ξεχωριστό για μένα».

Ερωτηθείς για το ποιους ποδοσφαιριστές ξεχωρίζει από τους δύο μονομάχους, ο Γιάννης Οκκάς έδωσε... προφανείς απαντήσεις. 

«Από την Ομόνοια ξεχωρίζω τον Λέσιακς. Από την Ανόρθωση ο Ράγιος κάνει μια καταπληκτική σεζόν και θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα αν αγωνιστεί την Κυριακή. Επίσης, ο Σίλντενφελντ είναι μια ηγετική μορφή στα αποδυτήρια».

Τέλος, ο Γιάννης Οκκάς έκανε την δική του πρόβλεψη για την έκβαση του κυριακάτικου ντέρμπι. Ο Οκκάς δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το σκορ θα είναι στενό. Οι δύο ομάδες δεν θα ρισκάρουν. Δεν πιστεύω πως θα μπουν πολλά γκολ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου