Ήρθαν στον ΑΠΟΕΛ ως αστέρια και αποδείχθηκαν «πατάτες»

Κατηφόρισε στο νησί μας για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, συνοδευόμενος με αρκετές περγαμηνές. Κρίθηκε κατάλληλος για να δώσει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα που ταλανίζει τους γαλαζοκίτρινους στη γραμμή κρούσης. Ο λόγος για τον Μπιορν Σιγκούρνταρσον.

Θεωρείται απίθανο ο Ισλανδός διεθνής, στραίκερ, να αγωνιστεί ξανά για τους πρωταθλητές, αφού η συμφωνία που υπήρχε ήταν εξάμηνος δανεισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ανοικτή ζώνη τα ντέρμπι της Cablenet με καθυστέρηση δέκα λεπτών

Το πρόβλημα που είχε στη μέση στάθηκε εμπόδιο για τον Σιγκούρνταρσον, καθώς πήρε άδεια άνευ απολαβών για να προχωρήσει σε επέμβαση.

Επιπρόσθετα, δεν μπορεί να κριθεί ο ποδοσφαιριστής από τα 45 λεπτά που φόρεσε τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, ωστόσο με τον ερχομό του, χωρίς αμφιβολία, στέρησε μια πολύτιμη θέση στο ρόστερ.

Με αφορμή τον Μπιορν Σιγκούρνταρσον επιθετικό, η OMADA γύρισε τον χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει ποδοσφαιριστές που κατέφθασαν στον Αρχάγγελο ως αστέρια, ωστόσο στη συνέχεια αποδείχθηκαν «πατάτες».

Τιζάνι Μπελάιντ 

Ο Τυνήσιος ήρθε στο νησί μας ως όνομα, προερχόμενο από τις ακαδημίες της Ίντερ. Τη σεζόν 2011-12 βρισκόταν στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο ωστόσο είχε μόλις 8 συμμετοχές και 1 γκολ.

Ο Τυνήσιος, γεννημένος στο Παρίσι, μέσος, αγωνίστηκε στη Σλάβια Πράγας και την αγγλική Χαλ, προτού έρθει στο νησί μας. Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων των γαλαζοκιτρίνων και αρκετοί τον συγκαταλέγουν ανάμεσα στις χειρότερες μεταγραφές της τελευταίες 15ετίας στην ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατηγορήθηκε ακόμη και από ΑΠΟΕΛιστες, για τη μη χρησιμοποίηση του Μπελάιντ σε κάποια παιχνίδια. Το 2008 η εμπορική του αξία έφθασε μέχρι τα 1.2 εκατομμύρια ευρώ.

Σεμίρ Στίλιτς

Αποκτήθηκε από την Πολωνική Βίσλα Κρακοβίας. Έκανε σπουδαία καριέρα με τα χρώματα της Λεχ Πόζναν, με την οποία αγωνίστηκε από το 2008 μέχρι το 2012.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από Ουκρανία και Τουρκία, πήρε μεταγραφή στη Βίσλα, με την οποία είχε 52 συμμετοχές και 16 γκολ.

Αν και ήρθε με πλούσιο βιογραφικό στον Αρχάγγελο, τόσο με προπονητή τον Πασιένσια, όσο και με τον Κετσπάγια, ήταν μεταξύ κερκίδας και πάγκου. Κατέγραψε 14 συμμετοχές και πέτυχε δύο γκολ με τους γαλαζοκίτρινους  

Αντριάν Σικόρα 

Ο Πολωνός επιθετικός, ανακοινώθηκε στον ΑΠΟΕΛ τον Ιούλιο του 2009 και αποχώρησε στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες προς το πρόσωπο του ήταν υψηλές, μετά το πέρασμα του σε Πολωνία και Ισπανία, όλες κι όλες 3 συμμετοχές κατέγραψε με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ χρίστηκε σκόρερ δύο φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύσκολα θα μπει σε διαπραγμάτευση με τον ΑΠΟΕΛ για Ζαχίντ

Αναπάντεχο ήταν το τέλος του Σικόρα με τους πολυπρωταθλητές, ο οποίος συγκαταλέγεται στις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας.

Τιάγκο Γκόμεζ

 
Κατέφθασε στο νησί μας και τον ΑΠΟΕΛ, συνοδευόμενος με θητεία στα αγγλικά γήπεδα αλλά και ως ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ του συλλόγου της Λευκωσίας.
 
Αυτό δεν, όμως, ίσχυσε ποτέ αφού ο Πορτογάλος μέσος είχε πολύ χαμηλές επιδόσεις με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, ενώ υπήρξε και επιρρεπής σε τραυματισμούς.
 
Ο Πορτογάλος διετέλεσε κάτοικος Αρχαγγέλου από το 2013 μέχρι το 2015, ενώ κατέγραψε 53 συμμετοχές και σκόραρε ένα γκολ. 
 
'Iσμα Γκονσάλβες
 
Ο Πορτογάλος στράικερ ήρθε το 2013 στον ΑΠΟΕΛ, με τη μορφή δανεισμού από την Ρίο Άβεμ, και σε δέκα συμμετοχές πέτυχε ένα τέρμα. 
 
Ωστόσο, τα εξωγηπεδικά του παραστρατήματα ανάγκασαν τη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων να τερματίσει τη συνεργασία μαζί του.
 
Τρία χρόνια αργότερα ο Γκονσάλβες, κατέφθασε και πάλι στο νησί μας, όμως αυτή τη φορά για να φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης. 
 
Βάλμιρ Ναφίου
 
 
Tον ερχομό του Σκοπιανού μεσοεπιθετικού στον ΑΠΟΕΛ, επιθυμούσε διακαώς ο Τόρστεν Φινκ, αφού οι δύο τους συνεργάστηκαν μαζί.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μετακόμισε μαζί με τον Γερμανό τεχνικό από τη Βασιλεία, στο Αμβούργο και τη Μπουντεσλίγκα το 2012.

Ο Ναφίου έφθασε στον Αρχάγγελο το 2015 με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει με την παρουσία. Δεν έπεισε και ένα χρόνο μετά αποχώρησε. Κατέγραψε δέκα συμμετοχές και σκόραρε ένα γκολ. 

Σεντρίκ Γιαμπερέ

Δανεικός από την Μπορντώ το 2017 ήρθε στον ΑΠΟΕΛ, συνοδευόμενος με εμπειρία από τα γαλλικά γήπεδα, για να αντικαταστήσει τον Καρλάο.  

Ο Γάλλος στόπερ, κατέφθασε στον Αρχάγγελο με μεγάλη προοπτική, ωστόσο δεν έπεισε και επόμενο καλοκαίρι αποχώρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ο Λάζαρος έχει προταθεί στον ΑΠΟΕΛ με συγκεκριμένο τιμολόγιο»

Ο πλέον 29χρονος, κεντρικός αμυντικός, με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα αγωνίστηκε εφτά φορές, ενώ σκόραρε και ένα τέρμα. 

Σέζαρ Σαντίν 

Ο Βραζιλιάνος στράικερ κατέφθασε στον ΑΠΟΕΛ, το 2014, από την Κοπεγχάγη για να καλύψει το κενό που άφησε ο Αίλτον Αλμέιδα.

Ωστόσο, ο Σέζαρ Σαντίν δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα, αφού σε 20 συμμετοχές με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, σκόραρε έξι τέρματα.

Η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων ευελπιστούσε πως θα λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα, ωστόσο ο Βραζιλιάνος έμεινε στα αξιοθαύμαστα του στατιστικά. 

Ματέους Πιατκόφσκι

Ο Πολωνός ήρθε στον ΑΠΟΕΛ, ως ο πρώτος σκόρερ, από τη Γιαγκελόνια, ωστόσο αποδείχτηκε ανήμπορος να μπει στους ρυθμούς της ομάδας και να προσφέρει. 

Χωρίς υπερβολή, ίσως να καταλογίζεται και στις χειρότερες μεταγραφές του ΑΠΟΕΛ. Ο Πολωνός φορ σε 14 παιχνίδια σκόραρε μόλις ένα γκολ. 

Αν και κατέφθασε στο νησί μας με εμπειρία από τα γήπεδα της χώρα τους, όσε φορές και αν κλήθηκε να αγωνιστεί δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. 

Τζόρντι Κόδινα

Γνωστός στο φίλαθλο κοινό από το πέρασμα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε στον ΑΠΟΕΛ με τις καλύτερες περγαμηνές στο νησί μας.

Ο Ισπανός κίπερ, παρά την πολύπειρη παρουσία του στην Ισπανία, δεν κατάφερε να να κερδίσει μια θέση κάτω από τη γαλαζοκίτρινη εστία.

Στους πολυπρωταθλητές, δεν κατέγραψε κάποια συμμετοχή, δόθηκε δανεικός στην Πάφος FC την επόμενη χρονιά και μετά αποχώρησε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο Ρίο ντε Τζανέιρο για σκάουτινγκ και καφεδάκι με γνωστό μάνατζερ ο Χατζηλούκας

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19