Η φυγή από τον Απόλλωνα, η αναγέννηση στον ΑΠΟΕΛ και το τέλος εποχής για Μερκή

Υπερήφανος και πλήρης ποδοσφαιρικά ο Γιώργος Μερκής, λέει αντίο στα κυπριακά γήπεδα με μια καριέρα γεμάτη και πλούσια. Ο έμπειρος άσος του συλλόγου της Λευκωσίας, μπορεί αναμφίβολα να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονται στη αφετηρία της καριέρας τους, είτε με την ομάδα τους, είτε στην Εθνική Ανδρών.

Ο 37χρονος πλέον άσος, αφού προσέφερε και κέρδισε συνάμα πολλά στην ποδοσφαιρική του καριέρα, πήρε την απόφαση να τερματίσει την καριέρα του, στην οποία πανηγύρισε συνολικά οκτώ τίτλους. Συγκεκριμένα πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα με τον ΑΠΟΕΛ και ένα με τον Απόλλωνα. Επίσης κατέκτησε δύο κύπελλα με την ομάδα της Λεμεσού, ενώ πήρε και ένα σούπερ καπ με τους γαλαζοκίτρινους. Ο έμπειρος άσος κατέγραψε και με τις δύο ομάδες, 47 συμμετοχές σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, ενώ πέτυχε και τρία γκολ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Βούρκωσε και ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ο Μερκής

Σε οποιοδήποτε παιχνίδι κλήθηκε να αγωνιστεί, διακρινόταν για το πάθος και την ψυχή που κατέθετε μέσα στο γήπεδο, τόσο με το εθνόσημο στο στήθος, όσο και με τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα, ενώ όπως είπε και ο ίδιος τη στιγμή που ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, «έκανα όσα μπορεί να ζήσει ένας ποδοσφαιριστής».

Η φυγή από τον Απόλλωνα και η αναγέννηση στον ΑΠΟΕΛ

Με τη φυγή του από τον Απόλλωνα το 2016, ο Κύπριος αμυντικός δέχθηκε έντονη κριτική για την απόφαση του, ωστόσο στους γαλαζοκιτρίνους αναγεννήθηκε, πήρε τίτλους και έζησε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

Στα πέντε χρόνια της παρουσίας του στον Αρχάγγελο, έγινε από τους πιο αγαπητούς παίκτες της εξέδρας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που το όνομα του έγινε σύνθημα στα στόματα των οπαδών των γαλαζοκιτρίνων. 

Την περασμένη σεζόν μάλιστα, ο Γιώργος Μερκής είχε σκοράρει εννέα τέρματα με τον ΑΠΟΕΛ σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση η οποία τον κατάταξε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην Ευρώπη για τη σεζόν 2019-20 σε συλλογικό επίπεδο, όσον αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς.

Συγκεκριμένα, ο Κύπριος άσος φιγούραρε στη δεύτερη θέση πίσω από τον στόπερ της Μόντερεϊ, Νίκολας Σάντσες, ο οποίος έχει πετύχει 10 γκολ. Σημειώνεται ότι ο Σάντσες σκόραρε τα δέκα γκολ σε 30 συμμετοχές, ενώ ο Μέρκης πέτυχε εννέα σε 24 συμμετοχές.

Ο έμπειρος αμυντικός την προηγούμενη σεζόν είχε ξελασπώσει αρκετές φορές τον ΑΠΟΕΛ, με δικά του γκολ και σε πολλές περιπτώσεις δρούσε σαν… κρυφός επιθετικός, ενώ το καθένα από τα γκολ που πετύχαινε, είχε τη δική του μεγάλη σημασία.

Στη φετινή χρονιά, ο 37χρονος βρέθηκε αρκετές φορές στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων, ενώ κατέγραψε δεκαεπτά συμμετοχές και σκόραρε ένα τέρμα. Ωστόσο, την τελευταία πενταετία αποτέλεσε βράχο στην αμυντική γραμμή των γαλαζοκιτρίνων, με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει, τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός. 

Το τέλος της καριέρας του σίγουρα δεν συνοδεύτηκε και με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο ΑΠΟΕΛ είχε μια κακή σεζόν, χωρίς να υλοποιήσει τους στόχους του, ενώ έμεινε εκτός Ευρώπης μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια. 

Κεφάλαιο Εθνική

Ο Γιώργος Μερκής άρχισε από την Εθνική κάτω των 16, το 1999. Έκτοτε, πιστός στρατιώτης πέρασε από τις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων και έφθασε να κλείνει τον κύκλο του περήφανος στην Εθνική Ανδρών, όντας 36 ετών, έχοντας την υπέρτατη τιμή να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών, τα πραγματοποίησε την 1η Μαρτίου του 2006, σε φιλικό αγώνα με την Αρμενία, που έκανε και το ντεμπούτο του, ενώ το τελευταίο χειροκρότημα από τους φιλάθλους της Κύπρου, το είχε ακούσει τον Νοέμβριο του 2019, στον αγώνα της Κύπρου με το Βέλγιο.

Μετά από χρόνια προσφοράς σε όλες τις Εθνικές μας ομάδες και κυρίως στην Εθνική Ανδρών, αποχώρησε καταγράφοντας 54 συμμετοχές και πετυχαίνοντας ένα γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τσάβι: Πιο πολλές αποβολές ως προπονητής παρά ως παίκτης, με το 1/7 των αγώνων
Το πρόσωπο της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ο Βαλβέρδε ξανάφερε στην Αθλέτικ ένα μεγάλο τρόπαιο οξυγόνο για τους Βάσκους
Η μέρα που η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο με το ταξίδι ειρήνης στο Βελιγράδι
Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου
Τελικός Copa Del Rey: Ο εξορκιστής Βαλβέρδε και η κατάρα του Μαραντόνα
Έφυγε παιδί από τη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε άνδρας στην Τσέλσι-Ο Πάλμερ δεν ήταν χαμένος από χέρι
Η Φενέρ είναι «καυτή» επιθετικά και έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία