Μπαλταζάρ: Ρεβάνς από Σωφρόνη με συνταγή… Κετσπάγια!

Ένας από τους λόγους που βάρυναν στην απόφαση της ΑΕΛ να προχωρήσει στην αποδέσμευση του Μπρούνο Μπαλταζάρ ήταν ο απολογισμός του στα ντέρμπι. Το 1-5 από τον Απόλλωνα στην πρεμιέρα των πλέι οφ ανέβασε σε 11 τις αναμετρήσεις δίχως νίκη απέναντι σε ομάδες της πρώτης εξάδας. Το αποτέλεσμα στο clasico της Λεμεσού ήταν η αφορμή, η… ανομβρία στα μεγάλα παιχνίδια η αιτία.

Στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ο Πορτογάλος έχει διαγράψει την ήττα από το λεξιλόγιό του (4-1-0 σε πέντε παιχνίδια), ωστόσο το 2-1 επί του Απόλλωνα ήταν -πέραν από μια επιμέρους εκδίκηση- τα πρώτα πραγματικά big points του, η πρώτη αληθινά μεγάλη επιτυχία, στην οποία πιστώθηκε μερίδιο.

Δικαίως, διότι ψυχολογικά και αγωνιστικά εμφάνισε ένα σύνολο πολύ καλύτερα προετοιμασμένο από τον αντίπαλο. Όσοι σκεφτούν ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ψυχολογική προετοιμασία ή ιδιαίτερα κίνητρα για ένα τέτοιο παιχνίδι, διότι οι παίκτες «φτιάχνονται» από μόνοι τους, ας αναλογιστεί ότι αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Απόλλωνα. Ένας πόντος συνεπώς για τον Μπαλταζάρ.

Σε τακτικό επίπεδο ο ΑΠΟΕΛ προσέγγισε το παιχνίδι, όπως κανένα από τα προηγούμενα τρία. Έβαλε εξ αρχής έντονη πίεση στον αντίπαλο, τον έτρεξε, τον πίεσε, σχεδόν τον… στραγγάλισε υποχρεώνοντάς τον στα λάθη, τα οποία αξιοποίησε για να φτάσει στα γκολ και στην επικράτηση.

Ο Μπαλταζάρ εμπιστεύτηκε στους ντε Καμάργκο, Ντελατόρε μια θέση στο αρχικό σχήμα κι εκείνοι του το ξεπλήρωσαν με… τόκο. Απέναντι στην ομάδα με τις πιο ισχυρές πτέρυγες παρέταξε σχήμα δίχως καθαρόαιμους εξτρέμ (Ντελατόρε, Σάλαϊ) και δικαιώθηκε πανηγυρικά -όχι τόσο από τη συνεισφορά τους στο επιθετικό κομμάτι όσο από τη δουλειά τους ανασταλτικά.

Σε κατάσταση άμυνας ο Πορτογάλος ανέσυρε από το συρτάρι μια αγαπημένη συνταγή του Τιμούρ Κετσπάγια: ανάποδο τρίγωνο με τους Εμπεσίλιο και Σόουζα ως οκτάρια που έβαζαν πίεση (συνεπικουρούμενοι από Ντελατόρε και Μοράις) στους στόπερ και στους κόφτες του Απόλλωνα δυσχεραίνοντας από το ξεκίνημα την ανάπτυξή του. Σχολαστικό διάβασμα του αντιπάλου, ευφυής στρατηγική αποδιοργάνωσής του. Δεύτερος και τρίτος πόντος για τον Μπαλταζάρ.

Ο 41χρονος είναι πλέον ακριβώς στο ίδιο σημείο με την ομάδα του. Έχει κάνει το πιο καθοριστικό, αλλά όχι το τελευταίο βήμα, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της σεζόν, η οποία για τον ίδιο ισοδυναμεί με ανανέωση της παραμονής του στην τεχνική ηγεσία. Έχει φάει το γάιδαρο, έχει μείνει η ουρά. Αν στραβοπατήσει τώρα, θα έχει χρεωθεί ένα από τα πιο οδυνηρά αυτογκόλ της προπονητικής καριέρας του.
 

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο