Η Πέμπτη των ρεκόρ για την Κύπρο!

Το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί μετά τα πρώτα παιχνίδια στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ δίνει στις κυπριακές ομάδες τον πρώτο λόγο για την είσοδο στα πλέι οφ. Απόλλων (4-0 στο ΓΣΠ) και ΑΕΚ (2-0 στην Αυστρία) είναι ξεκάθαρα φαβορί απέναντι σε Ντινάμο Μπρεστ και Στουρμ Γκρατς αντιστοίχως, ενώ ο ΑΠΟΕΛ χάρη στα δύο γκολ στο τελ Αβίβ εκκινεί από πιο πλεονεκτική αφετηρία έναντι της Χάποελ μπερ Σεβά.

Αν οι εκπρόσωποί μας επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και σφραγίσουν τα εισιτήρια της πρόκρισης, τότε η Κύπρος θα έχει τρεις ομάδες στα πλέι οφ για δεύτερο συναπτό χρόνο, κάτι που ουδέποτε συνέβη στο παρελθόν! Σημειώνεται ότι και πέρυσι ήταν οι ίδιες ομάδες που έφτασαν στο κατώφλι τον ομίλων, το οποίο τελικά διαβήκαν ΑΠΟΕΛ κι Απόλλων.

Τρεις ομάδες στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ η Κύπρος είχε και την περίοδο 2014/15 (Ομόνοια, ΑΕΛ, Απόλλων), τότε ωστόσο οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού είχαν εκκινήσει την ευρωπαϊκή πορεία τους από τον συγκεκριμένο γύρο, συνεπώς τρεις προκρίσεις η χώρα μας θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει για πρώτη φορά την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε συλλογικό επίπεδο ο ΑΠΟΕΛ οδεύει για τη δέκατη συναπτή παρουσία του σε πλέι οφ ευρωπαϊκής διοργάνωσης (είτε Τσάμπιονς είτε Γιουρόπα Λιγκ), επίδοση-ρεκόρ για κυπριακή ομάδα), ενώ η ΑΕΚ έχει… σφιχταγκαλιάσει την τρίτη διαδοχική παρουσία της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ -επίσης ρεκόρ!

Τόσο για τους Λαρνακείς όσο και για τον Απόλλωνα ενδεχόμενη πρόκριση την ερχόμενη Πέμπτη θα τους φέρει στο κατώφλι των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ για τέταρτη φορά στην ιστορία τους. Η διαφορά είναι πως οι μεν «κιτρινοπράσινοι» μετρούν μόλις μια πρόκριση από τα πλέι οφ, ενώ ο σύλλογος της Λεμεσού έχει μπει στους ομίλους κάθε φορά που έφτασε στα πλέι οφ -επίσης ρεκόρ για κυπριακό σύλλογο!
 

Δειτε Επισης

Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ