Παπασταύρου: «Το μόνο που δεν ξέρω είναι…»

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στην εκπομπή «Ώρα για Μπάλα» της Cytavision με παρουσιαστές τους Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη και Γιώργο Σαββίδη ο Σταύρος Παπασταύρου τοποθετήθηκε για τους εφετινούς στόχους, τις ακαδημίες, τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, αλλά και το προσωπικό του όραμα για την Ομόνοια.
 
«Η έξοδος στην Ευρώπη είναι ένας από τους πρώτους στόχους μας, ελπίζουμε να τον πετύχουμε από εφέτος. Είναι όμως μαραθώνιος που ξεκινήσαμε, οπότε αν όχι εφέτος, θα την επιδιώξουμε τον επόμενο και τον επόμενο και τον επόμενο χρόνο. Παρακαλώ τον κόσμο να κάνει υπομονή, να είναι κοντά και να μας βοηθήσει.

Η ποιότητά μας είναι ίδια ή παρεμφερής με τις άλλες μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά φέραμε 17 παίκτες, είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, οπότε το μόνο που δεν ξέρω και δεν μπορώ να απαντήσω είναι πότε θα δημιουργηθεί η απαραίτητη ομοιογένεια, για να πούμε ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους.


Διαβάστε επίσης: Μιλώ καθημερινά με όλους στην ομάδα και στην εταιρεία, υπάρχει ομόνοια στην Ομόνοια σήμερα. Ο τεχνικός διευθυντής μου λέει ότι στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα μεταξύ των παικτών. Το ίδιο ισχύει και για τα γραφεία. Αυτό δημιουργεί τις κατάλληλες καταστάσεις για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Θέλουμε να νικάμε κάθε εβδομάδα σε κάθε παιχνίδι, αλλά κι ο αντίπαλος πάει για να νικήσει. Εμείς νιώθουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να νικάμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα.

Ένας από τους μεγάλους στόχους που έχουμε είναι οι ακαδημίες μας, θέλουμε να τις χτίσουμε έτσι, ώστε κάθε χρόνο να μας έχουν έτοιμους 1-2 ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Όταν έφυγα από την Κύπρο έπαιζαν δύο ξένοι και εννέα Κύπριοι, τώρα γίνεται το αντίθετο. Για το καλό του ποδοσφαίρου και των Κυπρίων ποδοσφαιριστών πρέπει να επενδύσουμε πάνω τους. Θέλουμε Κύπριους παίκτες πρώτα από τις δικές μας ακαδημίες, αλλά αν βλέπουμε ταλέντα σε άλλες ομάδες θα τα κυνηγήσουμε.

Προσωπικό μου όραμα είναι να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, όχι μόνο στο ΓΣΠ, αλλά όπου παίζουμε, για να απολαύσουμε την ομάδα που φιλοδοξούμε να χτίσουμε. Εφέτος χτίζουμε τη βάση, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά για να μιλήσομε για τίτλους, αν έλθουν εφέτος δεν θα πούμε όχι, αλλά όλα στην ομάδα είναι καινούργια, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το τι μπορούμε να κάνουμε και να περιμένουμε εφέτος. Η ομάδα είναι αρκετά καλή για να νικήσει οποιανδήποτε άλλη, αν τον Μάιο έχουμε παραπάνω βαθμούς, γιατί όχι;

Υπάρχουν αρκετά προβλήματα, χτίσαμε μια καλή ομάδα όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο ιατρικό επιτελείο, στις ακαδημίες, στο μάνατζμεντ, όλα χτίστηκαν σωστά, αλλά δεν είναι τέλεια. Θα βρούμε λάθη, θα βρούμε λύσεις και θέλουμε να μας δώσουν χρόνο για να δουλέψουμε επαγγελματικά και σωστά.

Θα βελτιώνουμε τη βάση, χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολος ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό που θα δουλεύει μόνος του και ο κόσμος να έρχεται να απολαμβάνει την ομάδα και τα τρόπαια. Η Ομόνοια έχει τόσο κόσμο που μπορεί να ζήσει μόνο με τα έσοδα που παράγει ο σύλλογος
».

Δειτε Επισης

Στην προεπιλογή της Εθνικής Κροατίας για το EURO 2024 ο Ίβουσιτς
Η Ακαδημία OMONOIA FC διοργανώνει για πρώτη φορά Summer School-Όλες οι πληροφορίες
Στο στάδιο Άλφαμεγα οι αγώνες της Πάφου στην Ευρώπη-«Θα διεκδικήσουμε και τους δυο τίτλους»
Στην ΑΕΚ μέχρι το 2026 ο Άνχελ Γκαρσία
Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17
«Η Πάφος έπαιζε μόνη της στον τελικό, ας έκανε κάτι ο Αναστασίου στο ημίχρονο να αλλάξει ο αγώνας»
Το μήνυμα του Τσέφεριν για το EURO U-17-«Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης νέων αστεριών»
Πρεμιέρα για την Εθνική Κύπρου κόντρα στη Τσεχία στο EURO U-17
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο