Απόλλων: Έπος επιπέδου Λιόν!

Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Απόλλων έχει ολοκληρώσει την πιο επιτυχημένη (ενδεχομένως και πιο μεγαλειώδη) πορεία κυπριακής ομάδας στην προκριματική φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η omada.com.cy είχε αναδείξει έγκαιρα και αξιόπιστα όλες τις παραμέτρους που δικαιολογούν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Εδώ είχατε διαβάσει πρώτοι για το αδιανόητο ρεκόρ του «απόλυτου» Σωφρόνη Αυγουστή, το οποίο στο μεσοδιάστημα εκτείνεται πλέον σε 13 προκρίσεις(!), εδώ είχατε διαβάσει πρώτοι και πως ο Απόλλων κυνηγούσε ό,τι δεν έκανε ποτέ κυπριακή ομάδα. Και το πέτυχε!

Η omada.com.cy, επίσης, είχε καταδείξει γιατί ο σύλλογος της Λεμεσού πάει για το καρέ, πιο αουτσάιντερ από ποτέ. Εκείνη η αναφορά περιοριζόταν στα ευρωπαϊκά πεπραγμένα του Απόλλωνα, για τον οποίο η πρόκριση επί της Βασιλείας είναι ο μεγαλύτερος άθλος στην ιστορία του, όπως άλλωστε μνημόνευσαν μετά το 1-0 στο ΓΣΠ άπαντες στο στρατόπεδο των «κυανολεύκων».

Η κορυφαία εποποιία στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ επί της Λιόν, στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ 2011/12. Αφ’ ενός επειδή επρόκειτο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφ’ ετέρου επειδή ήταν μια νοκ άουτ φάση μετά τους ομίλους και όχι πριν από αυτούς.

Ο αποκλεισμός της Βασιλείας είναι ό,τι πιο κοντινό σ’ εκείνη την υπέρβαση έχει να επιδείξει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Σ’ έναν τομέα, μάλιστα, το έπος του Απόλλωνα ξεπερνά εκείνο του ΑΠΟΕΛ. Ο λόγος για την αντιστοιχία του ευρωπαϊκού συντελεστή των εμπλεκομένων ομάδων. Το 2012 η Λιόν είχε συντελεστή 92.735 και ο ΑΠΟΕΛ 13.124, δηλαδή 7,06 φορές μικρότερο. Αυτό το καλοκαίρι η Βασιλεία των 71.000 βαθμών αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα των 10.000, δηλαδή 7,1 φορές μικρότερο!

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ