«Σχολίαζα τηλεφωνικώς και η σύζυγός μου έτρεξε αμέσως…»

Αφιέρωμα στην παρουσία Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών στο κυπριακό ποδόσφαιρο κάνει ιστοσελίδα της χώρας (esportes.yahoo.com) και στο πλαίσιο αυτό φιλοξενούνται δηλώσεις από τους Άλεξ ντα Σίλβα και Λουλίνια.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ αναφέρει το παρασκήνιο πώς ήρθε στην Κύπρο το 2010: «Δεν ήξερα τον τόπο, για να πω την αλήθεια δεν είχα ακούσει ποτέ, αλλά η σύζυγός μου είναι από το Βέλγιο και όταν σχολίασα για την Κύπρο τηλεφωνικώς, έτρεξε αμέσως και μού είπε ότι η χώρα ήταν όμορφη, τουριστική. Όταν έφτασα, περίμενα κάτι διαφορετικό, σαν να ήταν ένα μικρό χωριό, αλλά παρά το γεγονός ότι είναι ένα νησί, είναι πολύ μεγάλο. Και είναι πολύ καλό να ζεις».

Όσον αφορά στις θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες σημείωσε: «Το καλοκαίρι διαρκεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ιδανικές για περπάτημα, για να πάει στην παραλία και να διασκεδάσει, αλλά για την εκπαίδευση: «Σε αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να γυμνάζεσαι καθημερινά, γιατί το καλοκαίρι έχει περίπου 50 βαθμούς, γι 'αυτό και οι προπονήσεις είναι προγραμματισμένες για τη νύχτα. Τον Νοέμβριο προπονούμαστε με 27 βαθμούς. Αλλά είναι καλό γιατί δεν μας λείπει η Βραζιλία τόσο πολύ, όπου πηγαίνουμε είναι θάλασσα και πάντα έχουμε σορτς, μικρές παντόφλες. Η ποιότητα ζωής είναι μεγάλη, όλα πολύ ασφαλή, τα παιδιά παίζουν στο δρόμο, σαν να ήταν στην παιδική μου ηλικία στη Βραζιλία. Δεν υπάρχουν απαγωγές και ληστείες».
 
 

«Οι Ρώσοι επενδυτές στοχεύουν σε μεγάλα πράγματα»
 
Από την πλευρά του ο παίκτης της Πάφος F.C. αναφέρει τι τον προσέλκυσε για να πει το «ναι» στην πρόταση της παφιακής ομάδας: «Αυτό που με προσέλκυσε περισσότερο ήταν η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, μού πρόσφεραν τρία χρόνια, γεγονός που έδινε σταθερότητα σε μένα και την οικογένειά μου. Δεν είχα υπογράψει συμβόλαιο τόσο καιρό, το τελευταίο ήταν με την Κορίνθια. Συνήθως είναι για ένα χρόνο ή ενάμιση το πολύ. Χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής στο σύλλογο, στη χώρα. Οι Ρώσοι επενδυτές αγόρασαν την ομάδα και στοχεύουν σε μεγάλα πράγματα. Είχα και άλλες επιλογές, ακόμη και από τη Βραζιλία, αλλά προτίμησα να έρθω εδώ επειδή ήμουν εκτιμημένος».

Ο Βραζιλιάνος, προσθέτει, για τη ζωή στο νησί: «Και εδώ έχω λάβει καλές ενδείξεις από τους φίλους για τη χώρα και την πόλη και είναι πραγματικά όπως μού τα είπαν. Οι παραλίες είναι όμορφες, όλα είναι πολύ ειρηνικά. Η γυναίκα μου και η κόρη μου είναι εδώ. Για όσους έζησαν στην Κορέα και στα Εμιράτα, όπου που είναι πιο δύσκολα, ειδικά για τις γυναίκες, γνωρίζουμε τις δυσκολίες».

Δειτε Επισης

Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου