Ομόνοια: Αυτός παίρνει τη θέση του ʼνχελ Γκόμεθ

Ό,τι είχε προφητεύσει ήδη από τις 22 Οκτωβρίου η omada.com.cy (θυμηθείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), αποτελεί από χθες πραγματικότητα. Ο Άνχελ Γκόμεθ πήρε τη θέση του Χουάν Κάρλος Ολίβα και χθες κλήθηκε να λογοδοτήσει και να πληρώσει το τίμημα για την πενιχρή παρουσία της Ομόνοιας στο τρέχον πρωτάθλημα.
 
Δεδομένης της αποτυχίας του τεχνικού διευθυντή σε όλες τις καίριες αποφάσεις του (προπονητής, παίκτες) ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, η οποία ωστόσο (επ)ήλθε αργότερα του πρέποντος και του αναμενομένου. Ο Γκόμεθ δεν κόστισε στο σύλλογο μόνον αγωνιστικά και οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο δημόσιας εικόνας.

Εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα το «τριφύλλι» εμφανιζόταν να πορεύεται μ’ έναν τεχνικό διευθυντή, τον οποίο από τη μία περιόριζε διαρκώς (σε αρμοδιότητες και δημόσιες εμφανίσεις-τοποθετήσεις) κι από την άλλη κρατούσε μπλεγμένο στο μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου («Υπάρχει μια ομάδα που χειρίζεται τα θέματα προγραμματισμού, στην οποία είναι μέσα ο προπονητής, ο Τ/Δ και οι σκάουτερ της ομάδας», ήταν η επίσημη δήλωση μετά το παιχνίδι με την Αλκή)!
 
Υπό αυτό το πρίσμα η απομάκρυνση του Γκόμεθ ξεκαθαρίζει μεν το τοπίο, φέρνει δε σε κεντρική θέση στο κάδρο των ευθυνών τον Σταύρο Παπασταύρου. Αυτός προσέλαβε τον Γκόμεθ, αυτός τον χρεώνεται. Η ανάληψη της ευθύνης δεν εξαντλείται στην καταβολή του κόστους για τη λύση του (κλειστού διετούς) συμβολαίου, αλλά πολύ περισσότερο εκτείνεται πια στη λήψη όλων των απαραίτητων αποφάσεων, για να διορθωθεί η κατάσταση.

Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, η παρτίδα δύσκολα κερδίζεται, είναι όμως επιτακτική ανάγκη να σωθεί. Πρέπει οπωσδήποτε η χρονιά να μην πάει χαμένη, αλλά να τεθούν τα θεμέλια, ώστε η επόμενη σεζόν να κυλήσει όπως το επιτάσσει το ιστορικό μέγεθος του συλλόγου και όπως το ονειρεύονται οι πολυάριθμοι φίλοι του. Η «καυτή πατάτα» είναι πλέον στα χέρια του Σταύρου Παπασταύρου.
 

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»