Πού θα... κοπεί η πρώτη εξάδα

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα CYTA. Στο Τσίρειο ο Απόλλωνας υποδέχεται την Ομόνοια (16:00, PrimeTel) και στην Αρένα η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ερμή (18:00, CytavisionSports1).

Τα αποτελέσματα αυτών των αναμετρήσεων θα καθορίσουν (όχι το αν, αλλά το) σε πόσα κομμάτια θα κοπεί ο βαθμολογικός πίνακας σε ό,τι αφορά την πρώτη εξάδα. Ήδη με τη χθεσινή νίκη του επί της Ανόρθωσης ο ΑΠΟΕΛ αποσπάστηκε 12 βαθμούς από την τέταρτη ομάδα (Νέα Σαλαμίνα). Αν ο Απόλλωνας νικήσει την Ομόνοια, τότε θα δημιουργηθεί ένα γκρουπ τριών ομάδων (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Απόλλων) που θα έχουν απόσταη ασφαλείας από τους υπόλοιπους μνηστήρες της εξάδας (Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση, ΑΕΚ, Ομόνοια) και ταυτόχρονα τον πρώτο λόγο στην υπόθεση τίτλος.

Αν ο Απόλλωνας δεν κερδίσει, τότε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ θα ξεχωρίσουν ως δίδυμο στην κούρσα για το πρωτάθλημα, ενώ το τι θα συμβεί παρακάτω εξαρτάται από το αποτέλεσμα της ΑΕΚ. Με νίκη επί του Ερμή η κυπελλούχος θα φτάσει τους 25 βαθμούς και -σε περίπτωση που κερδίσει την ένσταση για τον αγώνα με την Πάφο- θα τους αυξήσει στους 27 ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση και με καλές προοπτικές διεκδίκησης της τρίτης.

Αν όμως η ΑΕΚ δεν κερδίσει, τότε η Ομόνοια με νίκη στο Τσίρειο θα φτάσει στους 23 βαθμούς. Αν η ΑΕΚ έχει ηττηθεί, θα την προσπεράσει στην έκτη θέση, αν έχει φέρει ισοπαλία, θα ισοβαθμεί μαζί της, αλλά σε κάθε περίπτωση η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα είναι σε απόσταση βολής από την τέταρτη θέση, την οποία κατέχει με 26 βαθμούς η Νέα Σαλαμίνα.

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών