Ποιοι θα αντέξουν να κυνηγούν τον ΑΠΟΕΛ

Με σχεδόν τα ¾ της διαδρομής του Πρωταθλήματος Cyta να έχουν ολοκληρωθεί, όσον αφορά στην κανονική περίοδο – μόνο έξι ματς απομένουν – μπορούμε να υπογραμμίσουμε μερικά χρήσιμα στοιχεία για τη σεζόν και τη συνέχεια.

Ο μεταμορφωμένος ΑΠΟΕΛ του Τραμεζάνι είναι στο +1 αλλά στα επόμενα έξι παιχνίδια θα πάει  δύο φορές στο Τσίρειο, για να παίξει με ΑΕΛ και Απόλλων. Εάν κάτι μας διδάσκει φέτος ο ΑΠΟΕΛ είναι πως αφενός ο προπονητής μετράει –ίσως και πιο πολύ από τα λεφτά – αφετέρου στη μπάλα πρέπει να έχουμε υπομονή, ειδικά με τα νέα αποκτήματα. Παίκτες που στην αρχή θεωρούνταν για τα… μπάζα, τώρα σφραγίζουν την ανάκαμψη της ομάδας. Τέτοιοι είναι οι Νατέλ, Καζού και Μπάλοχ, όπως ήταν και ο Εμπεσίλιο πέρσι, που από φευγάτος έχει βασικότατος με το Δώνη.
 

Η περίπτωση Αλ Τάμαρι, όπως και του Σάλαϊ πέρσι, έρχονται να κλείσουν το στόμα σε όλους εμάς που κατά καιρούς μιλάμε για ελλιπή προγραμματισμό στον Αρχάγγελο.

Η ΑΕΛ του Κέρκεζ αντέχει. Και λογικά θα αντέξει να παλέψει, αν όχι για το πρωτάθλημα, τουλάχιστον για την Ευρώπη. Το ματς με τον ΑΠΟΕΛ είναι σημαντικό αλλά μετά έχει και Απόλλων και Ομόνοια, εκτός έδρας.
 

Ο Απόλλων έχει την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση, αλλά είναι τέσσερις πόντους πίσω από τον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο θα παίξει στο Τσίρειο. Έως τότε πρέπει να ξεπεράσει την Ανόρθωση στη Λάρνακα και την ΑΕΛ. Δεν είναι εύκολο.
 

Η Νέα Σαλαμίνα είναι η δεύτερη μεγάλη έκπληξη μετά την ΑΕΛ αφού μετά από 16 ματς είναι τέταρτη, +6 από την έβδομη Ομόνοια. Έχει να παίξει και με το «τριφύλλι» και με την Ανόρθωση και με την ΑΕΚ, στους αγώνες που θα κρίνουν αν θα μπει στην 6αδα.

Έτσι όπως ήρθε η σεζόν ΑΕΚ, Ανόρθωση και Ομόνοια πρέπει να είναι ευχαριστημένες με μια θέση στην 6αδα, ψάχνοντας την  Ευρώπη μέσω Κυπέλλου.

Από τους άλλους ξεχωρίζει η Δόξα με 17β και ο Σαντίκ που με 12 έχει βάλει τα μισά γκολ της Δόξας. Ο Ερμής δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο. Για την άλλη θέση προβλέπεται… αίμα και άμμος ανάμεσα σε Αλκή, Πάφο και Παραλίμνι. Σίγουρα η Αλκή αξίζει έναν έπαινο καθώς παραμένει με τον ίδιο, Κύπριο προπονητή (Σακκάς) και παλεύει, ενώ στη αρχή θεωρείτο ξεγραμμένη.
 

Δειτε Επισης

Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν
Στον τελικό κυπέλλου η Μπότεφ του Κέρκεζ
Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»