Ποια είναι η δεύτερη ύποπτη για την υπόθεση Ουζόχο και ποιος ο ρόλος της

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση για το δελτίο υγείας του Φράνσις Ουζόχο, καθώς η Αστυνομία μετά τη σύλληψη του Δρ. Κυριακού Γιάγκου προχώρησε και σε δεύτερη σύλληψη, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναμένεται να φορέσει χειροπέδες άλλο ένα πρόσωπο. 

Συγκεκριμένα, χειροπέδες φόρεσε 36χρονη γυναίκα εναντίον της οποίας διερευνώνται τα αδικήματα της συνομωσίας για καταδολίευση και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία. Η 36χρονη, όπως φαίνεται από το δεύτερο αδίκημα που αντιμετωπίζει, φέρεται επίσης να επιχείρησε να επηρεάσει μάρτυρα, την ώρα που οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη και ενώ τελούσε υπό κράτηση ο Δρ. Κυριακός Γιάγκου.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η 36χρονη εργάζεται στο γραφείο ΑΣΥΑ με τα Δελτία Υγείας του ΚΟΑ και φέρεται να είχε «χέρι» στο φάκελο με τα στοιχεία για την έκδοση του δελτίου υγείας του Ουζόχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου-Μεγαλώνει ο χορός των συλλήψεων για τον Ουζόχο  

Τι είναι το ΑΣΥΑ και ποιες είναι οι αρμοδιότητές του

Το ΑΣΥΑ είναι είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας Αθλητών. «Είναι ο αρμόδιος φορέας που επιλαμβάνεται θέματα προληπτικής εξέτασης των αθλούμενων και υπεύθυνο για την έκδοση δελτίου υγείας με την επωνυμία Δελτία Υγείας ΑΣΥΑ», όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα.

Σε αυτήν αναφέρονται και όσα απαιτούνται για την έκδοση δελτίου υγείας σε αθλητές μέχρι 32 ετών:

-Έντυπο ΑΣΥΑ (συμπληρωμένο πλήρως και υπογραμμένο από τον εξετάζοντα γιατρό)
-Καρδιογράφημα
-Γενική ανάλυση αίματος (full blood count)
-Αναλύσεις σακχάρου, χοληστερίνης, κρεατινίνης και ομάδα αίματος (ισχύει μόνο για την πρώτη αίτηση που θα υποβληθεί μετά τις 28/02/2012)
-Αντίγραφο πολιτικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (για αλλοδαπούς)
-1 πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία (μεγέθους διαβατηρίου)
-Χρέωση €5 (Επίσπευση €30)

Οι πρόνοιες του καταστατικού
Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος από την ΚΟΠ στην ενότητα «Χ. Ποδοσφαιριστές» αναφέρονται τα ακόλουθα σε ό,τι αφορά τα δελτία υγείας των παικτών:

Ιατρική βεβαίωση υγείας
27. Οι ποδοσφαιριστές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες των Πρωταθλημάτων της ΚΟΠ έχουν υποχρέωση να έχουν μαζί τους ισχύουσα έγγραφη Ιατρική Βεβαίωση για την υγεία τους. Κάθε ποδοσφαιριστής οφείλει να παρουσιάζει την εν λόγω βεβαίωση στο πρωτότυπο της στον διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα, διαφορετικά θα του απαγορεύεται υποχρεωτικά η συμμετοχή στον αγώνα.

28. Τυχόν συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα, χωρίς την παρουσίαση ισχύουσας Ιατρικής Βεβαίωσης, είτε με την άδεια του Διαιτητή ή άλλως πως, είναι αντικανονική. Αντικανονική είναι επίσης η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε περίπτωση που η Ιατρική Βεβαίωση έπαυσε να ισχύει, έχει λήξει ή δεν έχει εκδοθεί.

29. Ο Διαιτητής θα αποδέχεται την ισχύουσα ιατρική βεβαίωση μόνο στο πρωτότυπο της. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιτρέπει την συμμετοχή ποδοσφαιριστή στον αγώνα. Αν ο ποδοσφαιριστής συμμετάσχει θα θεωρείται ότι το έπραξε αντικανονικά.

30. Για τους πιο πάνω σκοπούς «Ιατρική Βεβαίωση» είναι η βεβαίωση που εκδίδεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας Αθλητών (ΑΣΥΑ) του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελικά... εξέτασε τον εγχειρισμένο στα κρατητήρια ο Γιάγκου!

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό