Ο Τραμετσάνι «κλείνει τον κύκλο» του Μοράις!

Στον αυριανό δεύτερο προημιτελικό με την ΑΕΚ ενδεχομένως να σημάνει ξανά η ώρα. Στην ΑΕΚ Αρένα είναι πιθανόν ο Νούνο Μοράις να βρεθεί πάλι στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ, όπως άλλωστε συνέβη και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια των «γαλαζοκιτρίνων» στο κύπελλο.

Το καίριο ερώτημα, ωστόσο, και το βασικό ζητούμενο για τον Πορτογάλο είναι τι θα συμβεί την ερχόμενη Κυριακή, όταν οι πρωταθλητές θα φιλοξενηθούν εκ νέου από τους κυπελλούχους, στο πλαίσιο των πλέι οφ. Θα είναι τότε στην ενδεκάδα ή όχι;

Από τα 22 παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ υπό τον Πάολο Τραμετσάνι ο 35χρονος άσος έχει συμμετάσχει στα 18 και στα πέντε εξ αυτών αντικαταστάθηκε, φαινόμενο που σε αυτή τη συχνότητα δεν είχε παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Οι τέσσερις αγώνες από τους οποίους έλειψε ο Μοράις ήταν ο εντός έδρας με τη Δόξα για το κύπελλο και αυτοί με ΑΕΚ, Απόλλωνα και Νέα Σαλαμίνα στις περασμένες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Όσοι έχουν ισχυρή μνήμη ίσως θυμούνται πως προ εξαετίας ο Πορτογάλος είχε λείψει από τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα: το τελευταίο της σεζόν 2011/12 και τα τρία πρώτα της περιόδου 2012/13. Τότε όμως υπήρχε ανωτέρα βία: η αποβολή του με απ’ ευθείας κόκκινη στο clasico με την Ομόνοια (1-2) του είχε επιφέρει τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών.

Για να βρούμε την προηγούμενη φορά που ο 35χρονος μέσος ήταν μεν διαθέσιμος, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο στην παρθενική σεζόν του Μοράις στον Αρχάγγελο. Την περίοδο 2007/08 δεν είχε χρησιμοποιηθεί από την 4η μέχρι και τη 15η αγωνιστική (11 παιχνίδια) και από τη 18η ως και την 21η (4 παιχνίδια).

Ένας κύκλος κλείνει, από αυτήν την άποψη, για τον εμβληματικό αρχηγό του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος δεν αποκλείεται τη χρονιά που έγινε ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία του συλλόγου να μετρήσει τη δεύτερη χειρότερη επίδοσή του στο πρωτάθλημα.

Μετά τις 11 συμμετοχές στη σεζόν 2007/08 ο Μοράις μέτρησε τρεις φορές (2011/12, 2012/13 και 2014/15) από 27 συμμετοχές. Εφέτος είναι στις 20 και απομένουν ακόμη εννέα παιχνίδια ως το τέλος της β’ φάσης του πρωταθλήματος…
 

Δειτε Επισης

Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας