Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League

Iσοτρική είναι η 18η Μαΐου για την Πάφο. Mετά από 10 χρόνια από το έτος ίδρυσης της κατέκτησε το πρώτο κύπελο στην ιστορία της .

Η ομάδα της Πάφου κέρδισε με 3-0 την Ομόνοια στο ΓΣΠ και έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε στην κατάκτηση εντός τίτλου, ένα τίτλο τον οποίο κυνηγούσε εδώ και χρόνια.

Τα τελευταία έξι χρόνια γίνεται αρκετά καλή δουλειά στην Πάφο, μεγάλωσε ως ομάδας και πλέον κατατάσσεται στις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου.

Σήμερα, η Πάφος κατάφερε και δικαίωσε τους οπαδούς τους, ενώ μάλιστα για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στην περίπτωση που η ομάδα της Πάφου προχωρήσει και φθάσει στα πλέι οφ στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση και πάρει την πρόκριση, τότε τα έσοδα που θα βάλει στα ταμεία της θα ανέρχονται περίπου στα 3,5 εκατομμύρια. Στο Europa League, οι νίκες ισοδυναμούν με 630.000 ευρώ και οι ισοπαλίες 210.000.

Στο ενδεχόμενο η Πάφος να αποκλειστεί στα πλέι οφ του Europa League, τότε θα μπει στην κληρωτίδα για τους ομίλους του Conference League και θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό περίπου στα 2.940.000 ευρώ, ποσό το οποίο μαζί με τα εισιτήρια των αγώνων, χορηγίες και market pool, πολύ πιθανό να φθάσει τουλάχιστον το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η νίκη στους ομίλους του Conference League, είναι 500.000 και η ισοπαλία 166.000.

Αρχιτέκτονας της επιτυχίας για την ομάδα της Πάφου ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική από τον κόσμο της ομάδας μετά από κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα, ωστόσο η διοίκηση της ομάδας επέλεξε να τον στηρίξει μέχρι τέλους και δικαιώθηκε.

Ο Ισπανός προπονητής κατάφερε να οδηγήσει την Πάφο στο πρώτο κύπελλο στην ιστορία της και σε ευρωπαϊκή έξοδο.

Δειτε Επισης

Σπουδαία μεταγραφή για την Καρμιώτισσα-Ανακοίνωσε τον Στέφαν Σίμιτς
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Τζιωνής
Oι έδρες των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας
Στην Κύπρο για τη μεταγραφή του στον Άρη ο Γκόλντσον, σύμφωνα με το Sky Sports
Η ενημέρωση της Ομόνοιας προς τον κόσμο της θα ταξιδέψει στη Γεωργία
Επίσημα στα γαλάζια ο Μπουαγκάρντ-Η ανακοίνωση του Απόλλωνα
Έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο σε Σοφοκλέους ο Απόλλωνας και τον παραχωρεί δανεικό
H αποτίμηση του ΑΠΟΕΛ για το ντεμπούτο Ελ Αραμπί και Μάιερ-Πώς προσεγγίζουν τον επαναληπτικό
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, ψάχνει το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αρένα
Έχασε αλλά παρέμεινε ζωντανή η Πάφος στη Λιθουανία