Η… άγνωστη νίκη του Τραμετσάνι επί του Απόλλωνα! (vids)

Στο σημερινό αφιέρωμα της omada.com.cy στην ποδοσφαιρική καριέρα που κουβαλούν οι 12 προπιονητές της α' κατηγορίας γίνεται αναφορά στις ομάδες, τη φανέλα των οποίων φόρεσε ο Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος από τον περασμένο Οκτώβριο έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι έκαναν οι 12 προπονητές όταν... κλωτσούσαν την μπάλα!


Ο Ιταλός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του το 1989 στην ομάδα νέων της Ίντερ. Την επόμενη χρονιά έφυγε με υποσχετική στην Πράτο, το 1991 στην Κοζέντσα και το 1992 στη Λουκέζε. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους επέστρεψε στο Μιλάνο και κατάφερε σε ηλικία 22 ετών να καταγράψει 13 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.
 
Η Ίντερ κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 1992/93 και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου κληρώθηκε ν' αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Κύπρού, Απόλλωνα.
Στον αγώνα που διεξήχθη στις 20 Οκτωβρίου στο «Σαν Σίρο» ο Πάολο Τραμετσάνι πήρε φανέλα βασικού και αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού.
 
Για την ιστορία ο αγώνας εκείνος τελείωσε με τους Ιταλούς να κερδίζουν 1-0 με γκολ του Ντένις Μπέρχκαμπ στο 10ο λεπτό, μετά από αδράνεια της άμυνας των «γαλάζιων».

Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του νυν προπονητή του ΑΠΟΕΛ ως ποδοσφαιριστή σε ευρωπαικά κύπελλα (σ.σ. είχαν προηγηθεί τα δύο παιχνίδια με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου την ίδια σεζόν) και αποδείχθηκε και η τελευταία, αφού η συνέχεια της καριέρας του δεν ήταν ανάλογη της αρχής που έκανε στην Ίντερ.

Στον αγώνα ο Πάολο Τραμετσάνι αγωνίζεται ως αριστερό μπακ με τον αριθμό 3. 

 
Στο δεύτερο παιχνίδι στο «Τσίρειο» Απόλλων και Ίντερ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3, ωστόσο ο Τραμετσάνι δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Υπενθυμίζεται ότι τα γκολ για την ομάδα της Λεμεσού πέτυχαν οι Μιλένκο Σπόλιαριτς (11'), Ζλάταν Τσέποβιτς (30') και Γιώργος Ιωσιφίδης (85'). Για τους Ιταλούς σκόραραν οι Ιγκορ Σιαλίμοβιτς (6'), Ντένις Μπέρχκαμπ (9') και Νταβίντ Φονταλάν (39').

 
 

Δειτε Επισης

Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου