«Ο Μούσα ήταν κομβικός, αυτός που επηρέασε το σκορ για μένα ήταν άλλος»

«Αυτό που διεκδικούσαμε χθες ήταν να διατηρήσουμε ένα δεδομένο, να εξαρτάται η διεκδίκηση του τίτλου από τα δικά μας πόδια», δήλωσε στον Super Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.
 
Αναλυτικά:

Για το χθεσινό διπλό:

«Είναι ένα παιχνίδι που φέρνει ηρεμία στην ομάδα σε σχέση με το ότι έπρεπε να παρουσιαστούμε διεκδικητικοί και να πάμε σε μια δύσκολη έδρα και να πάρουμε τη νίκη. Ταυτίζοντας το αυτό και το ότι θα ακολουθούσε διακοπή, και γνωρίζεται ότι το καλύτερο γιατρικό για μια ομάδα είναι ο επόμενος αγώνας, θα ήταν δύσκολες οι επόμενες δυο εβδομάδες. Αυτό που διεκδικούσαμε χθες ήταν να διατηρήσουμε ένα δεδομένο, να εξαρτάται η διεκδίκηση του τίτλου από τα δικά μας πόδια. Τα καταφέραμε, πήραμε μια δίκαιη νίκη, απέναντι στον Απόλλωνα μέσα στην έδρα του. Αυτό που μας μένει είναι ότι είμαστε ένα βαθμό μπροστά. Έχει 21 βαθμούς πάνω στο τραπέζι και όλα είναι ανοικτά. Δεν έχει τελειώσει απολύτως τίποτα».

Για το ότι πρέπει το ΑΠΟΕΛ να περιορίσει τις απώλειες:
«Καμία ομάδα δεν παίζει μόνη της. Και στο ποδόσφαιρο ακόμη και να είσαι καλύτερος δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει θέμα δικαιότητας. Όλες οι απώλειες που είχαμε, ήταν δική μας ευθύνη. Θα αφαιρούσα το παιχνίδι στην Πάφο. Και οι άλλες ομάδες διεκδικούν στόχους. Αν κάποιος κοιτάξει το παιχνίδι, παρά το ότι μπήκαμε δυνατά, βιώσαμε ένα 45λεπτο με μηδέν τελικές. Είναι η ίδια ομάδα όμως που μπήκε στο β’ ημίχρονο και πέτυχε τρία γκολ. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι και υποκειμενικό ως άθλημα, πρέπει να κοιτάζουμε τη δουλειά μας, πρέπει να δουλεύουμε στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να δουλεύουμε στις προπονήσεις. Θέλω να πω και κάτι που είπα χθες βράδυ. Και να χάναμε χθες βράδυ, δε θα σταματούσαμε να πιστεύομε στον τίτλο. Και πέρσι βρεθήκαμε στο -5 από την κορυφή και κατακτήσαμε τον τίτλο».

Για το ότι το ΑΠΟΕΛ καταφέρνει να γυρίσει τα δεδομένα κόντρα στον Απόλλωνα και τη σημασία της ψυχολογίας που έχει σε αυτά τα παιχνίδια, παίρνοντας το ζητούμενο:

«Αν κτίζεις τέτοια ψυχολογία από τη δική σου πλευρά είναι κακό. Σαφώς και πρέπει να έχεις ψυχολογία νικητή. Κυρίως αυτό όμως βαραίνει την πλευρά του ηττημένου. Το πιο σημαντικό είναι οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τέτοιες προϊστορίες ότι μπορούν να το ανατρέψουν. Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα κόντρα στον Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια και καταφέραμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν μετρούν προϊστορίες στο γήπεδο».

Για τον Τάμαρι:

«Ο Μούσα ήταν κομβικός, αυτός που επηρέασε το σκορ. Για μένα όμως ο καλύτερος ήταν ο Λούκας Σόουζα. Έκανε την καλύτερη εμφάνιση από τότε που ήρθε στην Κύπρο, δεν ξέρω σε πόσα χιλιόμετρα σταμάτησε να τρέχει. Είναι η μοίρα των ποδοσφαριστών που δεν σκοράρουν να μην φαίνονται. Ο Μούσα συμμετείχε και στα τρία γκολ, έκανει ότι είδαμε σε αυτόν και γι αυτό τον αγοράσαμε. Ξεκινώντας με την λογική των εξώφυλλων είναι το παντεσπάνι αυτό που έπρεπε να γράψουν, το αλατοπίπερο και καλά κάνουν. Εμείς όμως πρέπει να λέμε την πραγματικότητα, θεωρώ ότι χθες έκαναν όλοι την δουλειά, όλοι δουλεύουν για όλους».

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών