Ο ηράκλειος άθλος του Τραμετσάνι που περνάει στο… ντούκου

Πέντε μήνες μετά την πρεμιέρα του στον Αρχάγγελο ο Πάολο Τραμετσάνι δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι η αγωνιστική ταυτότητα του ΑΠΟΕΛ φέρει την υπογραφή του. Ωστόσο ούτε αυτό, ούτε η πρώτη θέση στη βαθμολογία, ούτε η παρουσία στα ημιτελικά του κυπέλλου, ούτε οι τρεις νίκες επί του Απόλλωνα συνιστούν το μεγαλύτερο επίτευγμά του.

Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος έχει λάβει και εφαρμόσει με συνέπεια την απόφαση που οι προκάτοχοί του έτρεμαν ακόμη και να σκεφτούν: την αποκαθήλωση του Νούνο Μοράις ως αδιαφιλονίκητη Νο1 επιλογή για τη θέση μπροστά από την άμυνα.

Μετά από πέντε συναπτά ντέρμπι πρωταθλήματος (από την 21η ως και την 25η αγωνιστική) με ΑΕΚ (δις), Απόλλωνα (δις) και Νέα Σαλαμίνα είναι πλέον σαφές προς πάσα κατεύθυνση και κάθε ενδιαφερόμενο: η απουσία του Πορτογάλου από την αρχική ενδεκάδα δεν είναι θέμα ξεκούρασης ενός 35χρονου ποδοσφαιριστή, αλλά συνειδητή τακτική επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Ο Τραμετσάνι «κλείνει τον κύκλο» του Μοράις!

Η διαχείριση του Μοράις βρίσκεται εδώ και μια διετία στην επικαιρότητα του ΑΠΟΕΛ. Ο ίδιος επιθυμεί (πρόσφατα το δήλωσε και δημόσια) ν’ αγωνίζεται βασικός και για 90 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, ωστόσο ολοένα και πλήθαιναν οι φωνές πως χρειάζεται διαλείμματα, προκειμένου να είναι σε άριστη κατάσταση στα παιχνίδια που η μπάλα «καίει».

Ο Τραμετσάνι πορεύτηκε με τη συνταγή των προκατόχων του ως την 20ή αγωνιστική και το παιχνίδι με το Παραλίμνι στο «Τάσος Μάρκου», αλλά με την έναρξη των διαδοχικών ντέρμπι με τις ομάδες της πρώτης εξάδας έδειξε πως στον κορμό του πρωταθλήματος (σε αντίθεση με αυτόν του κυπέλλου) οι βασικές επιλογές του είναι οι Σόουζα και Γκέντσογλου.

Τόσο η απόδοση του Βραζιλιάνος και του Ελλαδίτη όσο και η μέχρι στιγμής πορεία στις δύο διοργανώσεις επιτρέπουν στον Ιταλό αφ’ ενός να αισθάνεται δικαιωμένος αφ’ ετέρου να υλοποιεί «αναίμακτα» αυτόν τον… ηράκλειο άθλο, της ομαλής αναπλήρωσης του Μοράις στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό