Ο Μερκής «κάρφωσε» τον ανίκητο Πέτρου λυτρώνοντας τον ΑΠΟΕΛ

Στενή νίκη με 1-0, η οποία αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ σε βάρος της Ένωσης, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Κύπρου.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου έχασαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, έχοντας συνολικά 20 τελικές προσπάθειες για γκολ. 
 
Μεγάλη εμφάνιση για τον τερματοφύλακα της Ένωσης, Κωνσταντίνο Πέτρου, ο οποίος πραγματοποίησε πολλές επεμβάσεις και απέκρουσε το πέναλτι του Ντε Βινσέντι στο 80'. Το γκολ της νίκης ήρθε στο 84' με την κοντινή κεφαλιά του Γιώργου Μερκή. 
 
Ο επαναληπτικός μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο «Τάσος Μάρκου», με τους «βυσσινί» να διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στον τελικό. 
 
Το προφίλ του αγώνα:
Πολύ δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση ο ΑΠΟΕΛ θέλοντας να πετύχει το γκολ που θα του έδινε γρήγορο προβάδισμα. Οι γαλαζοκίτρινοι ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο μισό του γηπέδου έχοντας την κατοχή της μπάλας.
 
Η πρώτη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 19' με τον Ντε Βινσέντι να πιάνει την κεφαλιά και τον Πέτρου να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
 
Ο σύλλογος της Λευκωσίας έχασε την καλύτερή της στιγμή με την προσωπική ενέργεια και δυνατό σουτ του Τάμαρι στο 32' με την μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά έξω.  
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γαλαζοκίτρινοι δεν είχαν την ίδια φρεσκάδα με το πρώτο, κρατούσαν μεν την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφεραν ωστόσο να φτιάξουν τις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.
 
Η ομάδα του Κάριτ Φελκ έκλεινε σωστά τους χώρους και δεν άφηνε τους πρωταθλητές να πλησιάσουν με οργανωμένο τρόπο την περιοχή του Πέτρου, με τον Κύπριο πορτιέρε να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι απώλεσαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα όταν ο Ντε Βινσέντι δεν κατάφερε να νικήσει τον Πέτρου από τα έντεκα βήματα στο 80'.
 
Το χαμένο πέναλτι δεν έριξε την ψυχολογία των παικτών του Τραμετσάνι με τον Γιώργο Μερκή να λέει την τελευταία λέξη σκοράροντας με κοντινή κεφαλιά στο 84' μετά από ασίστ του Ντε Βινσέντι. 
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Φακινέτι, Μοράις (64' Μπέζιακ), Σόουζα, Ντε Βινσέντι, Βιντιγκάλ (76' Αλωνεύτης), Τάμαρι (73' Νατέλ), Μπάλογκ

Ένωση (Κάριτ Φελκ): Πέτρου, Κυριάκου, Αγγελή, Φυτανίδης, Ένοχ, Μαϊσουράτζε, Αντωνίου, Ολίβα, Πίττας, Ουντότζι (89' Γκλάβινα), Γκοζλάν (46' Ζάρατε)

Σκόρερ: 84' Μερκής

Κίτρινες: Ντε Βινσέντι / Ενόχ, Πέτρου, Κυριάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις