Ο ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε την Ομόνοια, τα σερί Απόλλωνα, ΑΕΚ και η επανεμφάνιση της ΑΕΛ

Με δεδομένη την παρουσία του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ στον τελικό του κυπέλλου και παράλληλα το γεγονός ότι η 4η στη βαθμολογία ΑΕΛ απέχει 11 βαθμούς – με 12 διαθέσιμους στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν – από την 5η Νέα Σαλαμίνα, η τετράδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη νέα σεζόν φαίνεται να έχει «κλειδώσει».
 
ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας, ΑΕΚ και ΑΕΛ είναι οι τέσσερις ομάδες που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο και αναλόγως της έκβασης του πρωταθλήματος και του κυπέλλου θα ξεκαθαρίσει σε ποια διοργάνωση και από ποιο γύρο θα ξεκινήσει η κάθε ομάδα.

Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής θα κάνει αρχή στις υποχρεώσεις του από τον α’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο 2ος και ο 3ος από τον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο κυπελλούχος θα κερδίσει δύο εβδομάδες επιπλέον ξεκούρασης, μιας και θα μπει στην ευρωπαϊκή «μάχη» από το β’ προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.
 
Πέραν της ΑΕΛ, οι υπόλοιπες τρεις ομάδες είναι από τις ομάδες που έχουν αποκτήσει ευρωπαϊκή στόφα τα τελευταία τρία χρόνια στο κυπριακό πρωτάθλημα και αυτό αποτυπώνεται απόλυτα στις συμμετοχές του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
Το ρεκόρ του ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ έχει την απόλυτη κυριαρχία, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι την επόμενη χρονιά θα μετέχουν για 18η σερί σεζόν στην Ευρώπη, επίτευγμα μοναδικό για κυπριακή ομάδα. Με τη συμμετοχή αυτή, η ομάδα της Λευκωσίας ξεπερνάει την Ομόνοια που μέχρι πρότινος είχε 17 συνεχόμενες εξόδους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς μετείχε από την περίοδο 1974-75 ως το 1991-92.
 

Η έβδομη εξόρμηση του Απόλλωνα
Ο Απόλλωνας χαρακτηρίζεται ως η δεύτερη δύναμη του κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Οι γαλάζιοι θα αγωνιστούν για έβδομη συνεχόμενη φορά στο Γιουρόπα Λιγκ, επίδοση που είναι η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας της Λεμεσού, καθώς το προηγούμενο μεγαλύτερο σερί επιτεύχθηκε με τη συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 1991 μέχρι το 1995.

Σερί από το 2015 η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και σε συνάρτηση με την κατάκτηση του περσινού κυπέλλου, πλέον καθιερώνεται και στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Οι Λαρνακείς θα αγωνιστούν για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ συνολικά πάει για την όγδοη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Επανέρχεται η ΑΕΛ
Σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες η ΑΕΛ δεν μετράει συνεχόμενες παρουσίες στην Ευρώπη. Η τελευταία φορά που κέρδισε ευρωπαϊκό εισιτήριο ήταν για τη σεζόν 2017-18, ενώ ποτέ στην ιστορία της δεν κατάφερε να βρει στην Ευρώπη σε δύο συνεχόμενες περιόδους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»