Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Πιέρος - Το ενδεχόμενο για 250.000 ευρώ στον ΑΠΟΕΛ

Το πρώτο του πρωτάθλημα με την Κοπεγχάγη πανηγυρίζει ο Πιέρος Σωτηρίου, μία ημέρα μετά που η πρώην του ομάδα, ΑΠΟΕΛ, κλείδωσε τον έβδομο σερί τίτλο στην ιστορία της.
 
Ο Κύπριος επιθετικός αν και δεν αγωνίστηκε σήμερα κόντρα στον αγώνα με την Μπρόντμπι αφού βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας, είδε την ομάδα του να κερδίσει την Μπρόντμπι και να ξεφύγει με 14 βαθμούς από την Μίντιλαντ (αγωνίζεται αργότερα με την Οντένσε). Ακόμη και αν νικήσει τον αγώνα της η Μίντιλαντ, η διαφορά δεν καλύπτεται στις επόμενες αγωνιστικές.
 
Συνεπώς, ο Πιέρος Σωτηρίου θα συμμετέχει και αυτός στον β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Κοπεγχάγη να είναι και αυτή στους ισχυρούς όπως και ο ΑΠΟΕΛ, έχοντας και μεγαλύτερη βαθμολογία από τους γαλαζοκιτρίνους (31.000-25.500), οι οποίοι όμως ξεκινούν την πορεία τους από τον α' προκριματικό γύρο.
 

 
Η παρουσία του Πιέρου Σωτηρίου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει και οικονομική σημασία για τον ΑΠΟΕΛ, μιας και στη συμφωνία παραχώρησής του το καλοκαίρι του 2017 υπήρξε πρόνοια για να δίνονται από την Κοπεγχάγη στους γαλαζοκίτρινους 250.000 κάθε φορά που η ομάδα της Δανίας θα μπαίνει στους ομίλους του Τσαμπιόνς Λιγκ.
 
Πρόνοια για να δοθεί χρήμα στην ομάδα της Λευκωσίας υπάρχει και σε περίπτωση που μπει τελικά σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ, με το ποσό να φθάνει στις 100.00 ευρώ. Τόσα πήρε ο ΑΠΟΕΛ στην περσινή σεζόν, κατά την οποία η Κοπεγχάγη έπαιξε στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συμφωνία υπάρχει όρος ότι το ποσό που θα δοθεί συνολικά δεν θα ξεπερνά τις 600.000 ευρώ. Δηλαδή αν κάθε χρόνο η Κοπεγχάγη μπαίνει ομίλους, όταν συμπληρωθεί το πιο πάνω ποσό, τότε οι γαλαζοκίτρινοι θα σταματήσουν να λαμβάνουν το συγκεκριμένο μπόνους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Παρελθόν από την Καρμιώτισσα ο Σωφρόνης
Ορίστηκε από την ΚΟΠ η διαιτητική ομάδα του Super Cup
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Σίμος Ταραπουλούζης
Ξεσπά η Ομόνοια 29ης για την απόφαση της ΚΟΠ-«Θα μας δοθούν 150 εισιτήρια, μιλάμε για κεκλεισμένων»
Ζητά κατώτατο μισθό για ξένους ποδοσφαιριστές ο ΠΑΣΠ-Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης
Πυρά ΑΠΟΕΛ για την απαγόρευση μετακίνησης-«Δεν ανέλαβε κανένας ευθύνη για τα επεισόδια στη Λεμεσό»
Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας