Για την Ανόρθωση μιλάς από καρδιάς, όχι από κινητό

Μία από τις πλέον ταραχώδεις και προβληματικές περιόδους στην ιστορία της Ανόρθωσης ολοκληρώθηκε χθες με τον πιο ταιριαστό τρόπο: τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα στη σεζόν απέναντι σε μια ομάδα που μετρούσε μόλις μια επιτυχία στις προηγούμενες 31 αναμετρήσεις των δύο συλλόγων στην πρώτη κατηγορία.

Μετά το 0-3 από τη Δόξα δύο άνθρωποι της «Κυρίας» τοποθετήθηκαν δημόσια: ο Ντάνιελ Πράνιτς και ο Γιούργκεν Στρέπελ. Για αμφότερους το χθεσινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο στο σύλλογο της Αμμοχώστου, αλλά το στιλ και το περιεχόμενο των δηλώσεών τους διέφερε ουσιωδώς.

Ο Κροάτης μίλησε από καρδιάς, εξ ου και τα λόγια του ήταν αληθινά κι αυθεντικά. Δεν αναζήτησε δικαιολογίες και άλλοθι, δεν «μασκάρεψε» τα κακώς κείμενα, έκανε λόγο για τη δυσκολότερη σεζόν στην καριέρα του, για σωρεία λαθών που έφεραν την κατρακύλα, για το πώς το ποδόσφαιρο τιμωρεί όσους δεν το σέβονται, για την αδυναμία του να βρει κάτι έξυπνο να πει, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας για όσα τράβηξαν αυτή τη χρονιά.

Ο Ολλανδός, από την άλλη, διάβασε από το κινητό του όσα εκ των προτέρων είχε σχεδιάσει να πει, έφερε τον εαυτό του (και τη δουλειά του) σε πρώτο πλάνο και επιχείρησε να δικαιολογήσει τη «θυσία» συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών στο βωμό και την προοπτική μιας καλύτερης πορείας την ερχόμενη περίοδο.

Στις κουβέντες του ο Πράνιτς φάνηκε πλήρως συνειδητοποιημένος ότι τόσο στο χθεσινό παιχνίδι όσο και συνολικά στη σεζόν η Ανόρθωση δεν θυσίασε απλώς παίκτες, αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι της αξιοπρέπειάς της. Ο Στρέπελ, πάλι, όχι.
 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών