Ο Τραμετσάνι (παραδέχτηκε ότι) εμπνεύστηκε από τον Σωφρόνη!

Σε μια γενναία παραδοχή -και ταυτόχρονα επιβεβαίωση του σχετικού ρεπορτάζ στην omada- προέβη ο Πάολο Τραμετσάνι στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Gazzetta dello Sport.

Ερωτηθείς για τις τακτικές αλλαγές που επέφερε στον ΑΠΟΕΛ και τον οδήγησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ο 49χρονος Ιταλός αποκρίθηκε: «Όλοι οι προκάτοχοί μου έπαιζαν πάντα 4-2-3-1. Στο ντεμπούτο μου τον Οκτώβριο απέναντι στην τότε πρωτοπόρο ΑΕΛ άρχισα με 4-3-3 και το παιχνίδι έληξε 0-0. Μετά ήθελα να παίξω με τριάδα πίσω, αλλά έλειπαν οι κατάλληλοι παίκτες και δεν ήμουν πεπεισμένος. Μετά την πρώτη μου ήττα, τον Νοέμβριο στη Λάρνακα από την ΑΕΚ, αποφάσισα να υιοθετήσω το 3-5-2. Ήμασταν τέταρτοι, που εδώ στην Κύπρο θεωρείται χάλια. Είδα τον Απόλλωνα να επικρατεί της Λάτσιο στο Γιουρόπα Λιγκ και, με το νέο σύστημα, τον νικήσαμε 5-1. Όταν τα αποτελέσματα έρχονται, οι παίκτες πείθονται πιο εύκολα…»

Υπενθυμίζεται ότι στο νικηφόρο παιχνίδι του κόντρα στη Λάτσιο, όπως και στο αμέσως προηγούμενο απέναντι στη Φρανκφούρτη (σ.σ. αμφότερα στο ΓΣΠ), ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε παρατάξει τον Απόλλωνα με το 3-4-1-2, το οποίο -αποδεδειγμένα πλέον- ενέπνευσε τον Τραμετσάνι.

«Ο Τραμετσάνι το είδε, το επεξεργάστηκε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης μιας πιο δεμένης και φορμαρισμένης ομάδας. Αποδείχθηκε η σωστή επιλογή. Ο σχηματισμός, η στελέχωση της ενδεκάδας (με φορ τους ταχύτατους Τάμαρι, Νατέλ και όχι τον ντε Βινσέντι) και προ πάντων ο (επιθετικός) προσανατολισμός του ΑΠΟΕΛ αιφνιδίασαν τον Απόλλωνα, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με τα ίδια του τα όπλα. Στο τέλος της ημέρας, το ταμπλό έγραψε πως η ώς τώρα καλύτερη (τακτικά) ιδέα του προπονητή του ήταν εμπνευσμένη από τον ομόλογό του στον Απόλλωνα», είχε γράψει ήδη από τις 6 Δεκεμβρίου η omada.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Τραμετσάνι εμπνεύστηκε από τον Σωφρόνη!

Σχεδόν έξι μήνες αργότερα ήλθε και η επίσημη επιβεβαίωση από τα πλέον αρμόδια χείλη ότι το έβδομο συναπτό πρωτάθλημα κατακτήθηκε μ’ ένα σύστημα που λάνσαρε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια