«Ίσως έπρεπε να έβαζε περισσότερα. Δεν θα περίμενε το θαύμα στο 101'»

Ήταν το θέμα συζήτησης στην 32η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA. Ο πρόσθετος χρόνος στον αγώνα Αλκή-ΕΝΠ, ο οποίος έκρινε τη δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε, έγινε αντικείμενο πολλών και αντικρουόμενων ερμηνειών και σχολίων.

Στην εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport FM 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανάλυσε την διαιτησία στο πολύκροτο παιχνίδι Ένωση-Αλκή και τοποθετήθηκε για το επίμαχο ζήτημα.

Αναλυτικά η άποψή για όλες τις φάσεις:

-Στο 10΄ η Ένωση ζήτησε ένα φάουλ κοντά στην γραμμή του κόρνερ. Από την επαναληπτική προβολή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πάτημα.

-Στο 30΄ έδωσε ένα ανάποδο φάουλ ο διαιτητής στη μεσαία γραμμή.

-Στο 33΄ και 34΄ έδωσε κίτρινες σε Μαισουράτζε και Μπελαμειρί, σωστές.

-Ζήτησε η Αλκή ένα πέναλτι. Στην κανονική ροή δεν φάνηκε κάτι και δεν είχε επαναληπτικές προβολές. Δεν αντιλήφθηκε κανείς κάτι. Το αφήνουμε μέχρι εκεί, γιατί δεν είδαμε κάτι.

-Στο 38΄ σε μια επίθεση της Ένωσης από δεξιά κοντά στην γραμμή, ζήτησε φάουλ η Αλκή. Από τις επαναληπτικές προβολές δεν φαίνεται να έγινε κάτι στα πόδια. Μια υπόλοιπα υπάρχει να τον βρήκε με το γόνατο. Στην εξέλιξη της φάσης ήρθε η ισοφάριση από την Ένωση. Είναι και η φάση που έφερε τις διαμαρτυρίες του προπονητή της Αλκής ο οποίος αποβλήθηκε. Για τον αποβάλει σημαίνει ότι του είπε βαρετή κουβέντα ο Κώστας Σακκάς.

-Στο 48΄, στο 59΄, στο 61΄, στο 63΄ και στο 75΄. Ο Βαλλιάνος την πήρε για τον πανηγυρισμό, οι άλλοι για φάουλ.

-Στο 78΄ ο Ακόστα δέχθηκε κίτρινη.

-«Ερχόμαστε στην ισοφάριση της Αλκής. Πριν γίνει το σουτ, ο τρόπος που πήραν την μπάλα οι ποδοσφαιριστές της Αλκής έπρεπε να τιμωρηθεί, υπήρχε φάουλ. Στην εξέλιξη ήρθε το γκολ της Αλκής στο 88΄. Έγινε φάουλ.

-Από την στιγμή που προηγήθηκε 2-1 η Ένωση μέχρι και την ισοφάριση της Αλκής, ο τερματοφύλακας της Ένωσης σχεδόν δεν έπαιξε μπάλα, ήταν συνεχώς στο έδαφος, έκανε καθυστέρηση. Ακούστηκε από τον πάγκο της Αλκής «θα τον χειρουργήσουν εκεί ρε Βασίλη».

-Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλο κεφάλαιο. Ο κανονισμός λέει ότι όσα λεπτά χάνονται πρέπει να προσθέτονται. Κάποτε συζητούσαμε αν είναι fair να βάζεις όλα τα λεπτά καθώς το πόσο βολική ήταν η καθυστέρηση άλλαξε χέρια. Π.χ. έκανε καθυστερήσεις ο Κλέιμαν και στην συνέχεια όταν ισοφάρισε η Αλκή τον ευνόησε να προστεθούν αυτά τα λεπτά. Ο διαιτητής είναι υπόχρεος να κρατήσει όλα τα λεπτά που χάθηκαν. Θα μπορούσε να έβαζε και περισσότερα από αυτά που έβαλε στο «Τάσος Μάρκου».

-Όταν είδα τα 7 λεπτά είπα από μέσα μου ότι ίσως έπρεπε να έβαζε περισσότερα. Μετά έγινε το ανάποδο. Ο Πάρντο έμενε στο έδαφος συνεχώς. Ακούσαμε από την τηλεόραση ότι ο διαιτητής έκανε νεύμα στον 4ο όταν θα έβαζε άλλα τρία λεπτά. Σε εκείνο το διάστημα έκανε και αλλαγή η Αλκή, ώστε πάμε στα 7.5. Όταν φτάσαμε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, κέρδισε αράουτ η Αλκή. Εκεί έγινε καθυστέρηση και πήρε κίτρινη κάρτα ο παίκτης της Αλκής. Αυτή η καθυστέρηση έπρεπε να προστεθεί. Το γκολ ήρθε στο 11:20. Επικεντρώθηκαν όλοι στις καθυστερήσεις. Ένας διαιτητής ο οποίος δεν έδειξε ότι μεροληπτούσε υπέρ μιας ομάδας δεν θα περίμενε το θαύμα στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων.

-Πιστεύω ήταν σωστές οι καθυστερήσεις που έβαλε ο διαιτητής.

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή