Διαμάχη για τις €30.000 ανάμεσα στην πισίνα του Αλωνεύτη και τη δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ

Έχει γίνει γνωστό από τη Δευτέρα (27/05) ότι το «Pool Bar 46» το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν υπό διαχείριση του Στάθη Αλωνεύτη δεν θα συνεχίσει τη λειτουργία του, καθώς αποφασίσθηκε να μην εξασκηθεί το δικαίωμα για ανανέωση της συνεργασίας με το Δήμο Λακατάμιας.
 
Φεύγοντας, όμως, η διοίκηση του «Pool Bar 46» βρίσκεται σε διαμάχη με τη δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, η οποία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της είχε ταχθεί ενάντια στην απόφαση για να δοθούν €30.000 στους ενοικιαστές που φεύγουν.
 
Με ανακοίνωσή του το «Pool Bar 46» περνά στην αντεπίθεση και απαντά σε όσα υποστηρίζει η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ και καταλήγει με την σπόντα… «´Φόβου την εκδίκηση των υπό σου ευεργετηθέντων»
 
Η ανακοίνωση του Pool Bar 46:
 «Αξιότιμοι συνδημότες Λακατάμειας,
Το Pool Bar 46 σας ευχαριστεί για την υποστήριξη και προτίμηση που μας προσφέρατε τα τελευταία πέντε χρόνια, κατά τη περίοδο διαχείρισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λακατάμειας από την εταιρεία μας. Χιλιάδες συνδημότες μας και όχι μόνο, τα τελευταία πέντε χρόνια επέλεξαν για την καλοκαιρινή τους ψυχαγωγία τις υπηρεσίες εστίασης και κολύμβησης που πρόσφερε τοPool Bar 46.
Λόγο πρόσφατης ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ του Δήμου μας, θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε για κάποιες αλήθειες.

Αναλάβαμε την διαχείριση του Κολυμβητηρίου πριν πέντε χρόνια κατόπιν κατοχύρωσης επιτυχούς προσφοράς μας, επί Δημαρχίας Λουκά Ιατρού ο οποίος υποστηρίζονταν από το ΔΗΣΥ.

Το Κολυμβητήριο δεν πληρούσε βασικούς κανόνες ασφάλειας, υγείας και καλαισθησίας. Για να μπορέσει να τύχει τις απαιτούμενες άδειες χρειάστηκε εκτενής ανακαινίσεις.

Παραλάβαμε τις εγκαταστάσεις όπως παρουσιάζουν οι φωτογραφίες πιο κάτω, και μετά από επένδυση εκ μέρους μας πέραν των ΕΥΡ300,000, απολαύστε τις:

Κατά γενική ομολογία μετατρέψαμε ένα απόλυτα ζημιογόνο έργο (με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζημιές) για τον Δήμο, σε ένα στολίδι για την περιοχή Λευκωσίας με σημαντικά έσοδα για τον Δήμο.

Μετά την πάροδο της πενταετίας αφού εργαστήκαμε άοκνα, με ζήλο και επαγγελματισμό και αφού είμασταν τυπικότατοι σε όλες τις υποχρεώσεις μας, αποφασίσαμε να μην εξασκήσουμε το δικαίωμα ανανέωσης της συνεργασίας μας ειδοποιώντας έγκαιρα τον Δήμο εγγράφως.

Στην συνέχεια προτείναμε στο Δήμο όπως αφήσουμε περιουσιακά στοιχεία μας και ανακαινίσεις εντός του κολυμβητηρίου στον Δήμο, συνολικής αξίας πέραν των ΕΥΡ100,000 έναντι του ποσού των ΕΥΡ28,000. (βάση τιμολογίων και κοινής επιτόπιας καταμέτρησης και επιθεώρησης).

Η συμφωνία με ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Σχετική επιστολή μας έχει ήδη αποσταλεί και έχουμε λάβει.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα συμβόλαια με τον Δήμο συζητήθηκαν πολλές φορές με διακομματική ομάδα του Δημοτικού Συμβουλίου και της εταιρείας μας. Ως εκ τούτου το περιεχόμενο της προσφοράς μας και της συμφωνίας ήταν και είναι γνωστά σε όλους.
 
Η εταιρεία μας αποχωρεί από το Δημοτικό Κολυμβητήριο με τις καλύτερες αναμνήσεις και αφήνοντας πίσω της ανεκτίμητης αξίας φίλους μεταξύ των πελατών μας, του προσωπικού του Δήμου (που μας υποστήριξε πολλές φορές με ανιδιοτέλεια) και με την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων.

Για το POOL BAR 46
Υ.Γ
´´Φόβου την εκδίκηση των υπο σου ευεργετηθέντων´´
 
Η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Λακατάμιας:
«Ο πρώην ενοικιαστής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λακατάμιας, ενημέρωσε τον Δήμο ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του προέβη σε αρκετές προσθήκες και αντικαταστάσεις στο Κολυμβητήριο και έδωσε κατάλογο επίπλων (ομπρελών, κρεβατιών, τραπεζιών, καρεκλών κ.λ.π) που φεύγοντας άφησε στο Κολυμβητήριο, συνολικής αξίας, κατά τον ίδιο €100.000. Ο ενοικιαστής έμμεσα <<εκβιάζει>> το Δήμο να τα αγοράσει για να του αποπληρώσει τις €30.000 που οφείλει από ενοίκια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, κατά τη συνεδρία του, την περασμένη Πέμπτη, με την νικούσα ψήφο της Δημάρχου αποδέχθηκε την πρόταση του ενοικιαστή.
 
Ωστόσο, για τη Δημοτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού χρήζουν απάντησης τα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα: Ο Δήμος έχει δικαίωμα αγοράς μεταχειρισμένων εμπορευμάτων από ιδιώτες και μάλιστα χωρίς προκήρυξη προσφορών; Τα εν λόγω προτεινόμενα είδη ήταν κάτω από θερμοκρασία 40°c έως 44°c και δεχόντουσαν την επίδραση της υγρασίας των πισινών για 5 ολόκληρα χρόνια. Όταν πριν 5 χρόνια τού έγινε πρόταση ν’ αγοράσει παρόμοια είδη από τον Δήμο αρνήθηκε γιατί θα αγόραζε καινούργια.

Τώρα γιατί θέλει να τα δώσει στον Δήμο; Τι αξίαν έχουν; Τι θα τα κάμει ο Δήμος; Ο χώρος του Κολυμβητηρίου ανήκει στον ΚΟΑ. Ως γνωστό, οποιαδήποτε ενοικίαση χρειάζεται την έγκρισή του. Πάρθηκε τέτοια έγκριση; Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, ο ΚΟΑ δεν δίδει εγκρίσεις για τέτοιου είδους ενοικιάσεις σε ιδιώτες. Γιατί ο Δήμος άφησε να συσσωρευτούν τόσα ενοίκια, που ξεπερνούν τις €30.000; Ποιος ευθύνεται για τη μη έγκαιρη είσπραξη τους; Μπορεί να γίνει συμψηφισμός των ενοικίων με εμπορεύματα και βελτιωτικές εργασίες των εγκαταστάσεων; Πότε επιτέλους θα δοθεί το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο ενοικιαστής ενώπιον της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου;

Υπάρχουν απαλλοτριώσεις στους χώρους και περιβάλλοντες χώρους του κολυμβητηρίου και του δημοτικού γηπέδου. Η απαλλοτρίωση δεν έγινε για να την χειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμος όπως προτάξετε και στο θέμα του γηπέδου.

Υ.Γ. Για εμάς δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και απαιτούμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είστε υπόλογοι των πράξεών σας".

Με εκτίμηση δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών