Τι ισχύει για τη χρονική διάρκεια και τα ποσά στη συμφωνία ΑΠΟΕΛ-Cablenet

Αρχές Οκτωβρίου του 2017 πρώτα ο ΑΠΟΕΛ (μέσα από συνέντευξη του Πρόδρομου Πετρίδη στο προπονητικό κέντρο) και ακολούθως η Cablenet είχαν παρουσιάσει τη συμφωνία τους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «γαλαζοκιτρίνων» την πενταετία 2019-2024. Ο πρόεδρος των πρωταθλητών μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι το deal προέβλεπε ετησίως έσοδα-ρεκόρ άνω των τριών εκατομμυρίων.

Στη (χθεσινή) Ετήσια Συνέλευση της εταιρείας έλαβε χώρα ακόμη μια αποκάλυψη, αυτής της προείσπραξης €3.000.000 από την Cablenet από τα ποσά που έχει να παίρνει ο ΑΠΟΕΛ την προσεχή τριετία, και μια ενημέρωση, ότι δηλαδή οι «γαλαζοκίτρινοι» για κάθε ένα από τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουν να παίρνουν 1,8 εκατ. ευρώ.

Από τα προαναφερθέντα δημιουργούνται δύο ερωτηματικά. Πρώτον, γιατί η προείσπραξη εκτάθηκε στο διάστημα τριών χρόνων (και όχι των πέντε της συμφωνίας). Δεύτερον, για το ακριβές ύψος των ετήσιων απολαβών της εταιρείας, αφού το ένα εκατομμύριο (της προείσπραξης) και τα 1,8 του υπολοίπου δίνουν άθροισμα 2,8 εκατομμύρια (και όχι περισσότερα από τρία).

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε η omada.com.cy, δεν υπάρχει ανακρίβεια ή σύγκρουση δεδομένων. Όλα όσα ειπώθηκαν είναι αληθή και εξακολουθούν να ισχύουν. Ακολουθούν το πώς και το γιατί για κάθε περίπτωση:

1.Η συμφωνία μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Cablenet είναι για 3+2 χρόνια, δηλαδή το καλοκαίρι του 2022 κάθε πλευρά διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης ανάλογα με τα δεδομένα που (θα) έχει τότε μπροστά της. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, οι «γαλαζοκίτρινοι» μπορούσαν να προεισπράξουν μόνο για την τριετία 2019-22.

2.Το συνολικό ύψος της συμφωνίας υπερβαίνει όντως τα τρία εκατομμύρια, αν στο ποσό συνυπολογιστούν και τα διάφορα επιμέρους μπόνους (κατάκτησης πρωταθλήματος, κυπέλλου, συμμετοχής σε ομίλους του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ κ.ο.κ.).

Το βασικό ποσό που έχει να παίρνει ο ΑΠΟΕΛ είναι ευνόητα μικρότερο και, μετά τη συμφωνία προείσπραξης των τριών εκατομμυρίων, μειώθηκε κατά ένα μικρό ποσοστό. Ωστόσο ακόμη και μετά από αυτή τη μείωση, παραμένει -ακριβώς όπως το έθεσε ο πρόεδρος της εταιρείας- το μεγαλύτερο σε τηλεοπτικό συμβόλαιο στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της