Όταν ο υποψήφιος στόχος της Ομόνοιας είχε... κόμπους στο στομάχι

Είναι γνωστή η πρόθεση της Ομόνοιας για ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Νέοφυτος Λάρκου αξιολογεί πολύ θετικά την περίπτωση του Σαμίρ Ουικάνι. Πρόκειται για 30χρονο διεθνή πορτίερε με το Κόσοβο, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Τουρκία με τη φανέλα της Ριζερσπόρ.

Πέρασε τα περισσότερα χρόνια του στην Ιταλία αρχίζοντας την επαγγελματική του καριέρα από την Παλέρμο το 2007, ωστόσο δεν κατάφερε να καθιερωθεί και έτσι παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Νοβάρα για τρία χρόνια (σ.σ. 86 συμμετοχές) και στην Κίεβο για ένα εξάμηνο, χωρίς να καταγράψει κάποια συμμετοχή.

Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του Ουικανί είναι η παρουσία του σε νεαρή ηλικία στην Εθνική Αλβανίας αφού το 2008 έπαιξε για πρώτη φορά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε ηλικία μόλις 20 χρόνων.

Γεννημένος ωστόσο σε ένα χωριό πολύ κοντά στο Κόσοβο, ο ίδιος πάντοτε επιθυμούσε ν' αγωνιστεί με την Εθνική του, γι' αυτό και το 2014 (σ.σ. χρονιά της επίσημης αναγνώρισης του Κόσοβου από τη FIFA) άρχισε τις διαδικασίες για ν' αλλάξει την υπηκοότητά του.

Έχοντας παίξει ήδη με την Εθνική Αλβανίας θα έπρεπε να πάρει σχετική άδεια από την Ομοσπονδία, κάτι που γίνεται σε πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις. Η FIFA έδωσε την τελική έγκριση σε εκείνον και τον συμπαίκτη του Αλμπάν Μέχα το 2016.

Ο ίδιος περιέγραψε τους μήνες αναμονής για την απόφαση ως κάτι πολύ δύσκολο, κάτι που του προκαλούσε κόμπο στο στομάχι.

«Θυμάμαι εκείνη τη μέρα στο ξενοδοχείο, παίκτες και οι οικογένειές τους μαζεύονται εκεί. Οι ώρες περνούν και τίποτα. Ξαφνικά υπάρχει κινητικότητα. Λιγότερο από έξι ώρες πριν τον αγώνα με τη Φινλανδία ήρθε η έγκριση και θυμάμαι δάκρυσα. Ήμουν τόσο χαρούμενος που πήγα έξω και έκλαψα. Μου βγήκε η ανακούφιση».

Από τότε αποτελεί βασικός μέλος της Εθνικής του Κόσοβο μετρώντας 24 συμμετοχές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος