«Παράδεισος η Κύπρος, αλλά δεν έχει ελπίδα»

Μολονότι απολαμβάνει, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, βασιλικών τιμών, κάθε φορά που επισκέπτεται το νησί, ο Μαρκ Φοδέρινγχαμ εκτιμά πως η εθνική Κύπρου δεν έχει πιθανότητες νίκης απέναντι στη Σκοτία, το βράδυ του Σαββάτου, στο «Χάμπτεν Παρκ».

Ο πρώην άσος της Ανόρθωσης (2010/11) εξακολουθεί να έχει στο speed dial τον Γιάννη Οκκά, ισχυρίζεται ωστόσο ότι η Κύπρος έχει στερέψει από ταλέντα και πως η ομάδα του Στιβ Κλαρκ θα αποδειχθεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για εκείνην.

«Όταν άφησα τη Νόριτς για να πάω στην Κύπρο, όλοι σκέφτηκαν ότι πάω για διακοπές. Θα πάθαιναν σοκ, αν έρχονταν. Τερματίσαμε δεύτεροι, ο ΑΠΟΕΛ πρώτος και την επόμενη σεζόν έφτασε ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Κύπριοι παίκτες ήταν εξαιρετικά ταλαντούχοι.

Είχα έναν θρύλο στην ομάδα μου, τον Γιάννη Οκκά, ο οποίος τώρα δουλεύει με τους νεαρούς παίκτες (σ.σ. δεν ήταν ενήμερος για την ένταξή του στο επιτελείο του Ραν Μπεν Σιμόν). Έχω ακόμη επαφή μαζί του. Έπαιξε σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό (σ.σ. μάλλον τον μπέρδεψε με τον ΠΑΟΚ) και Θέλτα.

Η Κύπρος δεν βγάζει πλέον τέτοιους παίκτες, εν μέρει λόγω του αριθμού των αλλοδαπών που παίζουν στο πρωτάθλημα. Αυτή φαίνεται να είναι η προτεραιότητα. Ίσως εκείνη η γενιά ποδοσφαιριστών να ήταν μία και μοναδική. Υπάρχουν ακόμη ορισμένες ταλαντούχες μονάδες, παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν κάτι στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και να παίξουν ένας εναντίον ενός. Αλλά εκείνη η δύναμη απλά δεν υπάρχει. Νομίζω ότι η Σκοτία θα αποδειχεί υπερβολικά δυνατή γι' αυτούς.

Όλες οι εθνικές έχουν καλή φυσική κατάσταση και οργάνωση στην εποχή μας, συνεπώς και η Κύπρος θα έλθει και θα έχει ένα πλάνο, αλλά η Σκοτία έχει τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά», τόνισε ο Φοδέρινγχαμ, ο οποίος πάντως συνεχίζει να επισκέπτεται σε ετήσια βάση την Κύπρο και να μένει χαραγμένος στη μνήμη των οπαδών της Ανόρθωσης. «Πηγαίνω κάθε χρόνο στο νησί με την οικογένειά μου και η Ανόρθωση μας δίνει πάντα ένα θεωρείο! Η γυναίκα μου μού είπε ότι στη Σκοτία θα δυσκολευόμασταν για ένα εισιτήριο στο Ντενς Παρκ, αλλά στην Κύπρο μας δίνουν ολόκληρο θεωρείο!

Έδωσα τα πάντα γι' αυτήν την ομάδα και μας συμπεριφέρονται όπως σε βασιλιάδες, όποτε πηγαίνουμε εκεί. Οι οπαδοί είναι πολύ φανατικοί, αν έχεις υπάρξει από τους αγαπημένους τους, δεν ξεχνούν ποτέ. Ήταν σαν να έπαιζα στη Σέλτικ ή στους Ρέιντζερς σε ό,τι αφορά την πίεση. Απ' όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα, η Ανόρθωση είναι η αγαπημένη μου.

Το μόνο πρόβλημα ήταν ο προπονητής Στοΐλοφ που ήθελε να φέρει μια καραβιά παίκτες και ήταν αναγκασμένος να με διώξει, αλλά ούτε εκείνος έμεινε πολύ. Οι οπαδοί ήραν την αλήθεια και πόσο λάτρεψα τη θητεία μου στην ομάδα. Ανέμενα να κλείσω την καριέρα μου εκεί. Αγαπώ τη χώρα και τον κόσμο, είναι ένας παράδεισος, αλλά δεν νομίζω ότι θα πανηγυρίσουν το Σάββατο!»

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε