«Ο Μαργκάσα είναι πολύ ισχυρός, ο Εφραίμ αν και δεν έπαιξε αρκετά στον ΑΠΟΕΛ…»

Μερικά από τα μυστικά της Εθνικής Κύπρου αποκαλύπτει σε Μέσα της Σκωτίας ο Άλι Ρέινολντς, ο οποίος γεννήθηκε στην συγκεκριμένη χώρα προτού έρθει στο νησί.

Ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας κάνει αναφορά για τα δυνατά χαρτιά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνει στους συμπαίκτες του στους ερυθρολεύκους, Μαργκάσα και Κωστή.

Στη συνέντευξή του στο infosurhoy.com ο Ρέινολντς μιλάει, επίσης, για το μέλλον του στην ομάδα της Αμμοχώστου, ενώ όσον αφορά στο αποτέλεσμα του αγώνα Σκωτίας-Κύπρος λέει ότι προτιμάει να έρθει ισοπαλία.

Όλα όσα αναφέρει:
«Αν η Σκωτία πάρει αυτό το παιχνίδι ως δεδομένο τότε θα χάσει. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, ακόμα και στο Hampden».

«Η Εθνική Κύπρου είναι πολύ καλύτερη από ό, τι ενδεχομένως να πιστεύουν οι άνθρωποι. Έχουν μερικούς παίκτες που πηγαίνουν καλά στο εξωτερικό σε μεγάλες ομάδες σε ισχυρά πρωταθλήματα, έτσι είναι ένα καλό πρότυπο».

«Στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι λίγο πιο δύσκολο για τους παίκτες. Υπάρχουν πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές, αλλά οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν να δώσουν χρόνο σε νεαρούς παίκτες και να τους δώσουν την ευκαιρία. Και εκείνοι που ευδοκιμούν κάτω από αυτή την πίεση και παραμένουν στην ομάδα τείνουν να είναι αρκετά αξιοπρεπείς».

«Η εθνική ομάδα της Κύπρου επωφελείται από αυτό. Έχουν σίγουρα παίκτες που μπορούν να βλάψουν τη Σκωτία. Απλώς εξαρτάται από τη Σκωτία πώς θα εμφανιστεί στο παιχνίδι».

(τι του είπε ο Μαργκάσα στην προπόνηση μετά τι νίκη 3-0 του Καζακστάν επί της Σκωτίας και της Κύπρου με 5-0 επί του Σαν Μαρίνο, κόντρα στο οποίο η Σκωτία πέτυχε μόλις δύο τέρματα): «Επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από αυτούς τους αγώνες και με ρώτησε τι συμβαίνει με την Σκωτία. Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό το αποτέλεσμα απέναντι στο Καζακστάν. Με πείραζε ότι σκόραρε πέντε τέρματα ενάντια στο Σαν Μαρίνο όταν η Σκωτία πέτυχε μόνο δύο. Του είπα, "mate, δεν χρειάζεται να μου το λες!».

«Είναι τώρα 33 (σ.σ. εννοεί ο Μαργκάσα) έτσι είναι κάποιος με μεγάλη εμπειρία. Βρίσκεται εδώ και μια δεκαετία στην Κύπρο και να γνωρίζει καλά το στυλ του παιχνιδιού. Είναι επίσης ένας πολύ ισχυρός δρομέας που δίνει πολλά για την ομάδα ακόμη και χωρίς την μπάλα. Φαντάζομαι ότι θα παίξει στο Hampden»

«Ο Κωστή είναι πολύ νεότερος, μόλις 19 ετών. Ήταν μια σημαντική σεζόν γι’ αυτόν. Έπαιξε πολύ καλά και γι’ αυτό πήρε κλήση στην Εθνική. Πιθανόν να παίξει ως αλλαγή εναντίον της Σκωτίας».

«Από τους άλλους εγχώριους παίκτες, ο Γιώργος Εφραίμ, ο οποίος ήταν στο Ρέιντζερς και την Νταντί, αποτελεί απειλή, αν και δεν έχει αγωνιστεί αρκετά στον ΑΠΟΕΛ αυτή τη σεζόν».

«Ο Νέστωρας Μυτίδης παίζει στην επίθεση της ΑΕΛ και χρειάζεται να αμυνθεί καθώς είναι δυνατός και γρήγορος. Ο Γιώργης Μέρκης του ΑΠΟΕΛ παίζει στην άμυνα και έχει πολλή εμπειρία. Έχουν επίσης τον Νικόλα Ιωάννου που είναι στον ΑΠΟΕΛ τώρα, αλλά ήταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ήταν παιδί».

«Αυτή τη στιγμή είμαι ευτυχής εδώ και έχω άλλα δυο χρόνια στο συμβόλαιό μου. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω τον εαυτό μου να επιστρέφει στη Σκωτία εκτός αν ήταν για μία από τις έξι πρώτες ομάδες, που ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού μου. Δεν θέλω να πάω σε μια λέσχη που δεν πρόκειται να παίζω αρκετά. Αλλά θα μείνω εδώ για ένα ακόμη χρόνο και θα δούμε τι θα συμβεί μετά από αυτό».

«Λοιπόν, είμαι ακόμα Σκωτσέζος, αλλά τώρα έχω ζήσει περισσότερο στην Κύπρο. Έτσι, μια ισοπαλία πιθανότατα θα μου άρεσε καλύτερα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ