Η εκτόξευση Κατελάρη στις 500.000 και η απόκλιση από τις προσφορές

Ως «Talk of the town» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τις τελευταίες μέρες ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Φάνος Κατελάρης. Οι φήμες που τον θέλουν ν’ αποχωρεί από τους πράσινους πριν την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου έχουν φουντώσει για τα καλά.

Όπως ήταν αναμενόμενο αρκετές ομάδες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 23χρονου άσου. Αρχικά τ’ όνομά του έπαιξε για το ρεπορτάζ της ΑΕΚ Αθηνών μετά τη φυγή του Άλεφ από την ομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός εκδήλωσε επίσημο ενδιαφέρον για τον Κύπριο διεθνή.

Ο παίκτης που διατηρεί συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2020 με την ομάδα της Λευκωσίας δεν αφήνει αδιάφορη ούτε την ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση ποιοτικών Κύπριων ποδοσφαιριστών.

Σε επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος του «τριφυλλιού» αλλά και της ΑΕΚ Λάρνακας προχώρησε χθες (10/6) μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Ανδρέα Δημητρίου, η Ομόνοια, απορρίπτοντας παράλληλα τις δύο προτάσεις για τον παίκτη.

«Επειδή γράφονται και λέγονται διάφορα σχετικά με προτάσεις που έχουμε δεχτεί για τον ποδοσφαιριστή μας, Φάνο Κατελάρη, να ξεκαθαρίσουμε το σκηνικό. Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί δύο προτάσεις για τον ποδοσφαιριστή.

Η πρώτη από την ΑΕΚ Λάρνακας, ύψους €30.000 ευρώ και η δεύτερη από τον Παναθηναϊκό που δεν περιλάβανε άμεσα οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά οικονομικά ανταλλάγματα σε μεταγενέστερο στάδιο και υπό κάποιες προϋποθέσεις. Και οι δύο προτάσεις έχουν απορριφθεί», ανέφερε η ξεκάθαρη τοποθέτηση των πρασίνων.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Κατελάρης βρέθηκε μια ανάσα από τη Λούγκο, η οποία ήταν διατεθειμένη να πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 600 χιλιάδων ευρώ για να τον κάνει δικό της. 

Η μετακίνηση χάλασε μετά από τον σχετικό όρο που ήθελε να βάλει στο συμβόλαιό του η ισπανική ομάδα και σύμφωνα με τον οποίο η Ομόνοια θα έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα που θα είχε πάρει μέχρι εκείνη τη στιγμή από τη μεταγραφή εάν η Λούγκο έπεφτε κατηγορία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ποσό (σ.σ. 30 χιλιάδες ευρώ) που ήταν η προσφορά της ΑΕΚ (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλάμβανε και κάποια έξτρα ποσά ως μπόνους) αποκλίνει κατά πολύ από την εκτιμώμενη χρηματιστηριακή αξία του Κατελάρη όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα «transfermarkt».

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση (σ.σ. 31 Δεκεμβρίου 2018), ο Κύπριος μεσοαμυντικός εκτιμάται ότι αξίζει 400 χιλιάδες ευρώ. Το 2016 όταν εμφανίζονται και τα πρώτα στοιχεία σχετικά με τη χρηματιστηριακή αξία του παίκτη, ο Κύπριος μεσοαμυντικός κοστολογήθηκε αρχικά στις 50 χιλιάδες ευρώ σε ηλικία μόλις 20 ετών, ενώ τον Μάιο του 2018 έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή, η οποία ήταν 500 χιλιάδες.

Κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι με τον Κατελάρη και που θ’ αγωνίζεται του χρόνου. Ο ίδιος προς το παρόν βρίσκεται μαζί με την Εθνική στη δύσκολη εκτός έδρας αποστολή της κόντρα στη Ρωσία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι προβλέπεται μεγάλο, τόσο για τον ίδιο όσο και για τις ομάδες που καραδοκούν για την απόκτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO