«Το 2017 δεν άξιζα περισσότερο από μια σακούλα με σκατά»!

Εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση που απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα της Σούντσβαλ ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα σουηδικά Μ.Μ.Ε., πολύ κοντά στην απόκτηση του Λίνους Χαλένιους.

Η αύξηση της αρχικής προσφοράς των «γαλαζοκιτρίνων», η οποία είχε απορριφθεί άμεσα, σχεδόν στο διπλάσιο ποσό (σ.σ. μαζί με τα μπόνους επιδόσεων του παίκτη ίσως φτάσει και τα €500.000), άνοιξε το δρόμο για την υλοποίηση της μεταγραφής που δεν είχε ευοδωθεί τον περασμένο Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Μέχρι και τα διπλάσια για Χαλένιους ο ΑΠΟΕΛ

Κάτι που ελάχιστοι γνώριζαν τότε ήταν πως εκείνη την περίοδο ο 30χρονος επιθετικός ήταν ελεύθερος, καθώς στην επιστροφή του στη Σούντσβαλ (Ιανουάριος 2017) είχε υπογράψει για 2+2 χρόνια. Έχοντας πίσω του ένα άκρως παραγωγικό 2018 (18 τέρματα, δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος) ο Χαλένιους διερευνούσε τις επιλογές και τις προοπτικές του, εν τέλει ωστόσο κατέληξε στην παραμονή. Και μάλιστα όχι για τα +2 χρόνια που προβλέπονταν στο συμβόλαιό του, αλλά για μια «κλειστή» πενταετία!

«Δεδομένων των σκέψεων και των συναισθημάτων που είχαν όλα κύλησαν καλά. Όλον αυτόν τον καιρό ήθελα να αποφασίσω να μείνω εκεί που θα είναι καλύτερα για μένα», δήλωσε μετά την υπογραφή ο Σουηδός επιθετικός, ο οποίος είχε κάνει τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στη Σούντσβαλ.

Συμπαίκτης με τον Μαλ!
Μετά από μια διετία στην πρώτη ομάδα (2007-09), μεταγράφηκε στη Χάμαρμπι, η οποία το καλοκαίρι τον Ιανουάριο του 2011 τον πώλησε στην Τζένοα έναντι 1,8 εκατ. ευρώ. Οι Γενοβέζοι τον έστειλαν αμέσως δανεικό στη Λουγκάνο ως το καλοκαίρι, τον Ιανουάριο του 2012 τον δάνεισαν στην Πάντοβα και το καλοκαίρι του ίδιου έτους τον πώλησαν (€50.000) στην Ααράου.

Στην ελβετική ομάδα ήταν συμπαίκτης με τον νεοφερμένο τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Ζοέλ Μαλ, και είχε προπονητή τον Ρενέ Βάιλερ, ο οποίος το 2017 απέκλεισε με την Άντερλεχτ τον ΑΠΟΕΛ στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά από μια σεζόν επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Χάμαρμπι, από την οποία έξι μήνες μετά μετακινήθηκε στη Χέλσινγκμποργκ. Τον Ιανουάριο του 2017 ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για την επιστροφή στη Σούντσβαλ, όπου σε μια διετία σημείωσε 26 γκολ.

«Υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο, διότι πιστεύω κι ελπίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, να πάμε ακόμη καλύτερα απ’ ό,τι την περασμένη διετία», δήλωσε τον περασμένο Ιανουάριο ο Χαλένιους, ο οποίος με το πενταετές συμβόλαιο έγινε ο διαχρονικά καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής του συλλόγου.

«Είναι σαφές ότι η συμφωνία είναι διαφορετική από αυτήν που υπέγραψα το 2017. Τότε δεν άξιζα περισσότερο από μια σακούλα με σκατά! Αλλά δεν επέλεξα τη Σούντσβαλ, επειδή ήταν καλύτερα από οικονομικής πλευράς. Την επέλεξα, διότι εδώ θέλω να είμαι. Γι’ αυτό άλλωστε και υπέγραψα ένα συμβόλαιο τέτοιας χρονικής διάρκειας. Είναι εμφανές ότι θέλουν να μείνω και ότι θέλω να μείνω», δήλωνε στις αρχές του χρόνου ο 30χρονος άσος.

Πέντε μήνες αργότερα η ζωή (του) έχει αποδείξει ξανά πόσο σύντομα αλλάζουν όλα στο ποδόσφαιρο. Ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο ήταν απλά μια επιλογή με τη δυνατότητα απόρριψης, φαντάζει πλέον περίπου… μονόδρομος, προκειμένου να υπάρξει μια win-win κατάσταση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Δειτε Επισης

Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες στο αιώνιο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια