Με χειρότερο συντελεστή ο ΑΠΟΕΛ, όμως πιο ψηλά-Πού βρίσκονται οι άλλες ομάδες

Με τον χειρότερο συντελεστή, από το 2012 και έπειτα, μπαίνει φέτος στην ευρωπαϊκή «μάχη» ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ, που πάντως παραμένουν η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στην Ευρώπη.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν στο «σακούλι» τους 25.500 (βρίσκονται στην 27η της ευρωπαϊκής κατάταξης) και είναι ο μικρότερος συντελεστής από το 2012 οπότε και έγινε η εκτόξευση των βαθμών του μετά την επική πορεία μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. το 2011 μετρούσαν 13.214 και το 2012 33.599).

Πάντως, οι γαλαζοκιτρίνοι είναι η πιο πετυχημένη ομάδα. Εξάλλου οι υπόλοιπες ομάδες φιγουράρουν σε θέση με τριψήφιο αριθμό. Ο Απόλλωνας είναι στην 109η θέση με 12.000 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ στην 137η με 8.000.

Από εκεί και πέρα, Ομόνοια, ΑΕΛ, Ανόρθωση και Ερμής, που  τοποθετούνται όλες στην θέση Νο210, έχοντας τον συντελεστή της Κύπρου που είναι 4.985. Ο λόγος που δεν χρησιμοποιείται ο δικός τους συντελεστής, μιας και η δική τους βαθμολογία είναι μικρότερη από το συγκεκριμένο αριθμό. Η Ομόνοια έχει 3.500, η ΑΕΛ 2.500, ενώ η Ανόρθωση και ο Ερμής 1.000. 

Στις 18 Ιουνίου η κλήρωση
Θυμίζουμε ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να μάθουν οι κυπριακές ομάδες που θα λάβουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τους αντιπάλους τους στους πρώτους προκριματικούς γύρους. Στις 18 Ιουνίου θα γίνει η κλήρωση για τον α’ και τον β’ προκριματικό γύρο.

Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ θα ξεκινήσει την πορεία του από τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η κυπελλούχος ΑΕΛ από το β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Όσον αφορά στη δευτεραθλήτρια ΑΕΚ και τον τρίτο στη βαθμολογία Απόλλωνα θα κάνουν αρχή από τον α’ προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

«Είμαστε η πιο συνεπής ομάδα, εάν συνεχίσουμε να κερδίζουμε είναι ευκαιρία για το πρωτάθλημα»
O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ