Είναι ο Λαφράνς ο νέος (καλύτερος) Καρλάο

Σιέλης και Λαφράνς in, Ρουέδα και Καρλάο out. Σε αυτές τις οκτώ λέξεις συνοψίζεται μέχρι στιγμής η κινητικότητα του ΑΠΟΕΛ στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Κι όπως είναι ευνόητο, το στοίχημα δεν είναι αν ο 19χρονος πιτσιρικάς καταφέρει να καλύψει το κενό του Ισπανού…

Με την προϋπηρεσία τριών ετών στην ΑΕΛ ο διεθνής στόπερ από την Αϊτή αποκτήθηκε από τους «γαλαζοκίτρινους» με τη φιλοδοξία και την προσδοκία να γίνει ο νέος ηγέτης της οπισθοφυλακής, ει δυνατόν καλύτερος από τον Βραζιλιάνο προκάτοχό του.

Ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Στα 4,5 χρόνια της παρουσίας του στον Αρχάγγελο ο Καρλάο κατέθεσε πλειστάκις τα διαπιστευτήριά του, θεωρήθηκε από πολλούς ως ο κορυφαίος στόπερ του εγχώριου πρωταθλήματος.

Αν ο Λαφράνς θα αρθεί στο ίδιο επίπεδο (ή θα το ξεπεράσει), μόνον το γήπεδο μπορεί να το πει. Μέχρι τότε, ωστόσο, τα δεδομένα είναι τα εξής: ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή εγνωσμένης αξίας, μηδαμινού χρόνου προσαρμογής στην ομάδα ή εγκλιματισμού στη χώρα και στο πρωτάθλημα, τέσσερα χρόνια νεαρότερο από τον προκάτοχό του, λίγο πιο ψηλό και αρκετά πιο σωματώδη. Ό,τι χάσει σε ταχύτητα, ευελπιστεί πως θα το αναπληρώσει (και με το παραπάνω) σε εκτόπισμα μέσα στην περιοχή και αποτελεσματικότητα στις στημένες μπάλες.

Και λόγω ηλικίας και λόγω ιστορικού ο ΑΠΟΕΛ ποντάρει ότι θα έχει ν’ ανησυχεί λιγότερο για τραυματισμούς, ενώ ο Λαφράνς αποδεδειγμένα μπορεί να καλύψει τρεις θέσεις (στόπερ, αριστερός μπακ, κόφτης), κάτι που τον καθιστά πιο πολυσύνθετο από τον Καρλάο.

Ο τελευταίος, ωστόσο, υπερτερεί στο άνοιγμα του παιχνιδιού από την άμυνα, ενώ έχει σαφές πλεόνασμα και σε ευρωπαϊκή εμπειρία. Με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ έχει μετρήσει οκταπλάσιες συμμετοχές στις διοργανώσεις της UEFA (48) απ’ όσες ο Αϊτινός με την αντίστοιχη της ΑΕΛ (6). Επιπροσθέτως οι παραστάσεις του Βραζιλιάνου δεν εξαντλούνται στα προκριματικά, αλλά εκτείνονται στους ομίλους του Γιουρόπα και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Καρλάο, τέλος, είχε κατακτήσει με την απόδοσή του την αναγνώριση εντός της ομάδας ως το Νο1 στην οπισθοφυλακή, ο Λαφράνς θα πρέπει να περάσει από πιο ζόρικη δοκιμασία, καθώς το δικό του μέτρο σύγκρισης είναι πιο υψηλό.

Συμπερασματικά, με τη μεταγραφή του άσου της ΑΕΛ ο ΑΠΟΕΛ πήρε έναν αξιόπιστο στόπερ, έριξε το μέσο όρο ηλικίας στη συγκεκριμένη θέση και δικαιούται να ελπίζει ότι ποιοτικά δεν θα καταγράψει απώλειες. Για όλα τα υπόλοιπα θα αποφανθεί το γρασίδι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου
Συνάντηση Ομόνοιας 29ης Μαΐου με ΓΣΠ-Στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Τούτιτς
«Πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ότι θέλει μόνο νίκη, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες»
Τρία παιχνίδια για την προτελευταία αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Δασκαλάκης: O ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά