Ριζική αλλαγή στη Σλόβαν από το 2012-Τι άλλαξε στην αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ

Τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι Σλόβαν Μπρατισλάβας-Σουτιέσκα Μαυροβουνίου θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 23 ή 24 Ιουλίου και το δεύτερο παιχνίδι στο ΓΣΠ στις 30 ή 31 του ίδιου μήνα.

Οι πρωταθλητές κληρώθηκαν μ’ ένα από τα πιο δύσκολα από τα πέντε ζευγάρια που θα μπορούσε να τους τύχει κι αυτό γιατί οι Σλοβάκοι φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Η ομάδα της Μπρατισλάβας εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Μαυροβουνίου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους γαλαζοκίτρινους μετά από οκτώ χρόνια.

Οι πολυπρωταθλητές είχαν αποκλείσει τη Σλόβαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, τη χρονιά που έφτασαν μέχρι τους «8» της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι στο ΓΣΠ είχε λήξει 0-0 όμως στον επαναληπτικό ο ΑΠΟΕΛ πήρε την εκτός έδρας νίκη με 2-0 και έτσι προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Όλα συνηγορούν σε ένα σύλλογο που άλλαξε ριζικά από τη σεζόν 2011-12, με επενδύσεις τόσο σε εγκαταστάσεις (σ.σ. με νέο γήπεδο χωρητικότητας 22.500 θέσεων), όσο και ποδοσφαιριστών αφού στο τρέχον ρόστερ υπάρχουν αρκετοί ξένοι και ελάχιστοι Σλοβάκοι σε σύγκριση με παλαιότερα.

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται το γεγονός ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που υπήρχαν στο ρόστερ πριν από οκτώ χρόνια έχουν αποχωρήσει. Μάλιστα έξι από αυτούς έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Οι Φιλίπ Σέμπο (σ.σ. αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια ως βασικός) και Πίτερ Μπαρτάλσκι (σ.σ. βασικός στο πρώτο παιχνίδι στη Λευκωσία), είναι οι μοναδικοί από αυτούς που σταμάτησαν το ποδόσφαιρο που είχαν λεπτά συμμετοχής κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Όσο αφορά την τεχνική ηγεσία, τεχνικός της τότε ομάδας ήταν ο Κάρελ Γιάρολιμ, ο οποίος είχε αποχωρήσει λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τους γαλαζοκίτρινους, ενώ σήμερα στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο 43χρονος Σλοβάκος, Μάρτιν Σεβέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ