Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Βαρύ πένθος-Απεβίωσε ο μεγάλος αρχηγός της Ανόρθωσης και της Εθνικής Κύπρου

  20/06/2019 09:53
Βαρύ πένθος-Απεβίωσε ο μεγάλος αρχηγός της Ανόρθωσης και της Εθνικής Κύπρου

Βαρύ πένθος-Απεβίωσε ο μεγάλος αρχηγός της Ανόρθωσης και της Εθνικής Κύπρου

  20/06/2019 09:53
Άσχημο ήταν το ξημέρωμα της 20ης Ιουνίου 2019 για την Ανόρθωση, την Εθνική Κύπρου και γενικότερα τον κόσμο του ποδοσφαίρου, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ο Πάμπος Χαραλάμπους.
 
Γεννημένος στην Αμμόχωστο, ο Πάμπος Χαραλάμπους, υπήρξε αρχηγός της «Μεγάλης Κυρίας» στα χρόνια των επιτυχιών, την δεκαετία 1950-60. Φόρεσε, επίσης, το περιβραχιόνιο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
 
Διετέλεσε, ακόμη, για χρόνια αντιπρόεδρος της ΚΟΠ και πρόεδρος της επιτροπής Εθνικών ομάδων.
 
Η ιστοσελίδα μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Πάμπου Χαραλάμπους.
 
Το βιογραφικό του κ. Πάμπου Χαραλάμπους
Ο Πάμπος Χαραλάμπους αποτέλεσε μια μεγάλη και ηγετική φυσιογνωμία της Ανόρθωσης. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1936, με το 1951 να ξεκινά τις προπονήσεις με την Ανόρθωση.

Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, χρονολογείται το 1952, επί ημερών Κώστα Βασιλείου, ο οποίος σταδιακά τον καθιέρωσε στην ομάδα. Αγωνιζόταν και στις τέσσερις θέσεις της άμυνας, ωστόσο πιο πολύ αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας και ως κεντρικός αμυντικός.

Σοβαρός πειθαρχημένος και μυαλωμένος στο παιχνίδι του, ήταν ο βράχος της ομάδας που μεσουρανούσε εκείνο το διάστημα στην Κύπρο. Σε ηλικία 19 χρονών, ο τότε προπονητής της ομάδας , Ιωάννης Βάζος του έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ανταμείβοντας με αυτό τον τρόπο την ηγετική φυσιογνωμία του Πάμπου Χαραλάμπους.

Διετέλεσε αρχηγός μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 27 ετών. Ο Πάμπος Χαραλαμπούς με τον Φοίνικα στο στήθος, πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και μία ασπίδα, ζώντας με την Ανόρθωση μεγάλες στιγμές. Επίσης, διετέλεσε και ο πρώτος αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, η οποία συστάθηκε μετά την ανεξαρτησία του νησιού, το 1960, με τον Πάμπο Χαραλάμπους να αγωνίζεται στα δύο παιχνίδια με το Ισραήλ.

Η προσφορά του Πάμπου Χαραλάμπους, δεν σταμάτησε με την αποχώρηση του από την Ανόρθωση. Ως αγνός Ανορθωσιάτης, υπηρέτησε τον σύλλογο από διάφορα πόστα του διοικητικού συμβουλίου σε διάφορες χρονικές περιόδους (1966-70, 83-87,95-97). Παράλληλα υπήρξε και βοηθός προπονητής για μία τριετία 1965-68. Επίσης, για πολλά χρόνια διετέλεσε εκπρόσωπος της Ανόρθωσης στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας