Οι 750.000 όταν ανακάλυψαν τον ʼλεφ και τα στοιχεία που δίνει στον ΑΠΟΕΛ

Μπροστά στην ολοκλήρωση μιας μεταγραφής που θα προκαλέσει αίσθηση βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ. Εδώ και μερικές μέρες τ’ όνομα του πρώην ποδοσφαιριστή του Απόλλλωνα, Άλεφ ντος Σάντος φιγουράρει πολύ ψηλά στη λίστα των γαλαζοκιτρίνων για ενίσχυση στη μεσαία γραμμή.

Πρόκειται για έναν παίκτη που έδειξε τις δυνατότητές του και ξεδίπλωσε το ταλέντο του στα κυπριακά γήπεδα, όταν πριν από δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα των γαλάζιων της Λεμεσού, υπό τη μορφή δανεισμού από την Μπράγκα στην οποία ανήκει.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εφόσον οι πρωταθλητές καταφέρουν να τον φέρουν στον «Αρχάγγελο» θ’ αποτελέσει ένα μεγάλο… όπλο στα χέρια του Πάολο Τραμετσάνι.

Ο 24χρονος μεσοαμυντικός που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ Αθηνών, έδειξε ότι είναι ικανός να τρέχει ασταμάτητα και ν’ ανακόπτει τις επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων, να μοιράζει σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του και να παρέχει ηρεμία στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Αυτά και μόνο τα στοιχεία αποτελούν κομμάτια ενός πολυσύνθετου… εργαλείου, σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία.

Η Μπράγκα το 2015 κινήθηκε πολύ γρήγορα αγοράζοντας τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου από την Πόντε Πρέτα έναντι 750.000 ευρώ, ωστόσο δεν του έδωσε αρκετές ευκαιρίες να δείξει την αξία του παραχωρώντας τον ως δανεικό τα τελευταία τρία χρόνια.

Κι αν αναρωτιέται κάποιος που τον ανακάλυψαν, η απάντηση δεν αποτελεί γρίφο. Ο 20χρονος τότε μεσοαμυντικός ήταν μέσα σ’ εκείνους που ξεχώρισαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 στη Νέα Ζηλανδία.

Με τον Άλεφ ν’ αγωνίζεται ως βασικός στα πλείστα παιχνίδια η Εθνική του έφτασε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο ηττήθηκε 2-1 στην παράταση από τη Σερβία του Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (σ.σ. ενός από τους πιο ακριβούς σε αξία παίκτες στη μεσαία γραμμή σήμερα).

Γκάμπριελ Ζεσούς, Μάλκομ, Ντανίλο και Αντρές Περέιρα αποτελούν μόνο κάποια από τα ονόματα στα οποία υπήρξε συμπαίκτης ο Άλεφ σ’ εκείνο το Παγκόσμιο. Για την ιστορία του τελικού ο 24χρονος μεσοαμυντικός πέρασε ως αλλαγή στο 91’ στη θέση του Ζεσούς.

Πρώην συμπαίκτες και προπονητές του έχουν πλέξει ουκ’ ολίγες φορές το εγκώμιο για την αγωνιστική συμπεριφορά του σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του. 

Δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται στον ΑΠΟΕΛ την επόμενη σεζόν, ωστόσο το μεγαλύτερο ατού για έναν ποδοσφαιριστή τέτοιας ηλικίας είναι η όρεξη για ποδόσφαιρο με κίνητρο την επιτυχία, κάτι που γνωρίζουν άπαντες στον «Αρχάγγελο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»